How am I rollin’ today? In a BMW 320d ’12.

    Blogg | 30 April 2012

Idag har jag testkört en BMW 320d. På vägen hände en hel del. Nedan en liten bildrapport.

Ekerö. Smala snabba vägar. Bilen höll i sig och svarade bra. Sportläget svarade lagom snabbt. Även dieseln hade bra med pulver.

Nackdelarna var väl start/stop funktionen som är smått irriterande med tanke på att dieseln startar hårdare samt att displayerna var lite bleka, även om alla var i färg.

Utvändiga looks.

Invändigt. Rymligt och bekvämt.

Senare på kvällen blev det lite snurra runt på stan med…

Uppe på Söder och letade glass.

Men till slut hittade vi glass borta vid Kristineberg, där vi satt resten av kvällen.

Under tiden var folk på väg till varsin majbrasa för att fira Valborg.

Beer mile till Sverige?

    Blogg | 30 April 2012

Vad skulle de säga om en sådan event i Sverige?

“Smaklös fylla i elljusspåret upprör många!”, ser jag som överskrifter på alla kvällstidningar. Eller?

I vilket fall som helst – Don’t be that awkward runner!

91,61km Bikerun Sthlm-Arlanda-Upplands Väsby-Sthlm

    Blogg | 29 April 2012

Även idag har jag kört ett pass på cykeln. Hela helgen kan då beskrivas med två ord: sömn och cykling. Sover på natten, vaknar på morgonen, cyklar och sen är utslagen resten av dagen. Kroppen sa ifrån då jag är i behov av snabb återhämtning mellan mina monsterpass.

Dagens pass tog lite drygt 4 timmar. Samma trevliga sällskap som igår, fast en lite annorlunda runda – norrut. Tog bilen till stället där cykeln förvaras (secret spot).

Från Barnhusbron där gänget träffades.

Till Arlandas utsiktsplats. Som så många andra gånger.

Kort rast.

Kolla av kartan för att ta en liten omväg hem.

Och då bar det av iväg igen. Mot Stockholm.

Sköna raka bilfria vägar, massa snack på vägen och en hel del sol. Perfekt tur!

Här kan man summera hela rundan. Bra “Elevation climb” och lite seg genomsnitt, men det beror på att vi stannade ofta inne i stan pga trafikljus och bilar.

Totalt cirka 183km under denna helg.

[fbshare]

Joggykling.

    Blogg | 29 April 2012

Ja, hur känner jag mig efter helgen? Hur går det egentligen med träningen? Jag ska både köra Vätternrundan, så man vill ju cykla också samla på sig en del kilometer. Samtidigt är det också dags att börja jogga för att slå mitt personbästa från förra årets DN Halvmaraton.

Såhär känner jag mig.

Är det bara jag som har hört och känner av att om man cyklar blir man sämre på att jogga och tvärtom? Finns det vetande träningsexperter som vet med säkerhet och kan förklara fenomenet?

88,80km Bikerun. Sthlm – Ekerö – Stenhamra

    Blogg | 28 April 2012

Idag har jag lyckats dra ihop ett litet gäng från Cykla.se. Likasinnade och cykeltokiga. Dagens runda ihop blev 88,80km ut mot Ekerö. Första gången jag cyklade åt det hållet och dagens runda var helt värd det, dessutom i gott sällskap. Grymt sköna och bilfria vägar.

Första mötet på Kunsholmen med J. Sen mot Brommaplan för att möta J. Sen raka vägen ut mot Ekerö.

Väl framme var det dags för lite fika i solen för att hämta andan. Genomsnittet var ganska bra hela vägen.

Längs med hela vägen var det ett otal cyklister som vi mötte. Även på Ekerö stannade vi och snackade med några som som det senare visade sig höll cirka 3ggr så högt tempo som oss. Rent generellt syns det på kläderna. Ju mer färger och logotyper – desto snabbare är cyklisten.

Vi fortsatte med att trampa.

Nästan 25km/h i genomsnitt.

Soligt hela vägen! Väldigt skönt!

24,53km/h i genomsnitt under 88,80km tur. Helt ok.

Done for the day! Imorgon är det Arlanda. Samma gäng, samma cyklar och förhoppnigsvis samma väder. Vi kör!

Maten från andra sidan

    Blogg | 28 April 2012

Ja, vad gjorde jag idag?

Jo! Åt gåsnacke från Kina. Och det var inte allt. Det blandade vi med lite torkad fisk av okänd sort. Allt välpackat i små färgglada påsar med massa text.

Om det är varningstexter och om jag höll förpackningen upp och ner får vi nog aldrig veta, men jag hoppas att jag lever imorgon.

Föredrar annars min favvo rätt.

Time to evolve!

    Blogg | 27 April 2012

Imorgon är det cykling på schemat. Hoppas vädret tillåter en ny rutt i nytt sällskap. Rapport om det imorgon.

Nu när alla från det nybildade Gainomax teamet verkar besöka varandras bloggar så passar jag på att bjuda in till en gemensam träning i Stockholm – förslagsvis en cykelrunda valfri helg med start från Sthlm city. Vad säger ni? Time to evolve together? Lämna en notis till det här inlägget, så styr vi upp en grupp som ses o tränar ihop. Roligare så!

Bloggtips – LinnéaTraining.com

    Blogg | 27 April 2012

Drömmer du om uppsatta mål? Häng med personer som verkligen sätter upp de och gör allt för att uppnå sina mål.Viktigt inom all sorts träning!

Passar på att tipsa om en uppfriskande blogg som drivs av Linnéa (mer om henne här) och handlar kort och gott om träning med allt var det innebär. Citerar Linnéa:

Jag älskar att träna och vill få fler att göra det, så enkelt är det.

Jag hörde att en liten träningsdejt ska vara på gång. Så följ noga! ;)

www.linneatraining.com

En hörlur med mic on-the-go!

    Blogg | 26 April 2012

Helgrym grej – en hörlur med mikrofon för samtal på kontoret och on-the-go. Bra ljud, man slipper hängande lurar runt nacken som stör och hör folk som talar med en. Gjort av Degauss Labs och finns att köpa här. Använder sån själv – helnöjd – nedan är min telefon.

Hills!

Gainomax Sports Team – Sponsrad av Gainomax

    Blogg | 26 April 2012

Från och med idag och fram till 2012-06-28 är jag en del av Gainomax Sports Teamet. Det meddelade representaten för Gainomax i Sverige per e-post till mig.

 

 

Teamet består av 20 träningstokiga personer som ska delta i Vätternrundan 2012. Alla vi tränar hårt inför tävligen och framfarten kan man följa här:  http://gainomax.com/sports-team/ . Teamet sponsras av Gainomax och Norrmejerier under denna period, vilket också kommer att synas i min blogg, på min facebook och twitter (följ @aapersson). För alla inlägg införs en ny tagg – Gainomax Sports Team – som man kan använda för att se hela resan.

 

 

Från och med idag blir det alltså inga bananer för min del. “Bananas are for monkeys!“, säger de. Vilket också betyder att om ni under dessa 10 veckor fram till 2012-06-28 ser en banan någonstans på någon av bilderna i bloggen (bananer kan finnas var som helst på bilden) och kommenterar denna så lovar jag att spela in en video om hur jag gör minst 50 “straffarmhävningar”.

Nu kör vi!