Berggrens Juveler AB – juvelerare i Stockholm

    Annons | 17 March 2019

Berggrens Juveler AB omdöme = 5/5

Som vanligt, när man är riktigt nöjd med ett företag som levererar bra tjänster och varor i tid och dessutom till bra pris och med perfekt kundbemötande är det värt en notis. Vem vet, men jag hoppas att inlägget här hjälper någon att välja en riktigt bra juvelerare i Stockholm som dessutom har viss historik bakom varumärket och som levererar över förväntan.

Förra året, när jag letade efter ringar inför vår förlovning kunde jag i princip ingenting om varken ringar eller vilka juvelerare som var pålitliga och levererade bra ringar med fin kvalitet på diamanter. Lite googlande – men jag kom knappt någonstans. Branschen som sådan verkar vara internetskygg och har dåligt utbud online som motsvarade utbudet i butikerna. Så jag var tvungen att bege mig ut och skanna av marknaden i Stockholm innan jag beslutade mig för att beställa något.

Butiker som Vanbruun och Efva Attling var opersonliga och man kunde varken se varan man köpte hos Vanbruun eller heller få bra kvalitet på stenarna hos Efva Attling. Bägge dessa leverantörer marknadsför sig online och tar överpriser samtidigt som de verkar dölja långt in i de kursiverade texterna att stenarna är av något sämre kvalitet än vad man kan hitta annars hos de kanske mindre välkända/mindre marknadsförda butiker och leverantörer.

Första butiken var just Berggrens Juveler på Regeringsgatan 54 i Stockholm. Anledningen till att det blev förstahands valet var att de hade Rivoir märket i sitt utbud, som jag tyckte mycket väl om pga deras design, men väl inne i butiken skiftade jag mitt fokus på något som var ännu finare. Det visade sig vara deras egna smycken. Väl i butik fick jag utbildning om vad man skulle titta på och vilka alternativ som fanns givet de preferenser som jag hade.

Efter att ha sett ett större antal ringar som jag tyckte väl om var det dags att se sig omkring bland andra butiker och läsa online igen för at bekräfta den kunskap jag nu fick. Butikerna som jag besökte efteråt var inte lika tilltalande i både utbudet och kundbemötandet och all info jag fick kring stenarna och ringarna tidigare stämde med flertalet andra källor.

Eftersom jag var ute i skannade av marknaden under sommaren, var det högtid för semestrar – intressant nog är att alla, iaf 90% av butikerna stängde helt under flera veckor på sommaren, men som tur var fick jag tag på det jag ville ha hos Berggrens strax innan de själva skulle iväg på semester och jag la undan ringarna innan de skulle iväg på Spanien-resan…

Nåväl, to make the story short, vi är riktigt nöjda med ringarna än idag och allt från första dagen och introduktionen till den branschen till att vi anpassade våra ringar har gått riktigt smidigt och bra. Såhär ett år senare vill jag bara dela med mig av omdömet som förhoppningsvis hjälper er att gå förbi den butiken och välja smycken som ska följa med under hela livet.

Inlägget är varken sponsrat eller beställt av Berggrens Juveler utan det är ett vanligt omdöme som jag har valt att skriva själv. Bilderna ovan är tagna av mig.

Dags att titta på nästa bil?

    Annons, Blogg, Sponsrat | 21 February 2017

Helgen bjöd på en road trip, så det har spenderats en del tid i bilen. En mini get away till Romme Alpin för att ladda batterierna med det bästa gänget! En lyckad dag bakom ratten och i backen. När senaste inlägget handlade om bilar får jag fortsätta i samma tema. Är riktigt nöjd med bilvalet jag gjorde 2015 när jag tog Audi A4 Avant Quattro Sportline.

Inser att det nu har gått två år med Audi och det är snart dags att byta upp sig till en ny modell. Valet är inte gjort ännu, men jag funderar på att ta en titt på BMWn samtidigt som en av mina vänner tittar på Volvo XC60 och XC70 modellerna. Jag tycker att BMW 5-serie Sedan ser riktigt fin ut och frågan är väl snarare om man behöver ett större utrymme för all bagage under längre bilturer eller om det räcker gott och väl för mina behov. Är det ett bra val för en barnfamilj? :) Man kan alltid skaffa sig en takbox tänker jag, haha. :)

I 90% av all tid bakom ratten spenderar jag i stan, så det kanske är ett grönare alternativ som man behöver titta på. Har sett en del BMW i3 på parkeringen där jag bor, så frågan om det istället är det senaste när bensinpriserna stiger för varje sekund? Biltestet BMWi3 säger en del gott om bilen, men hur gör man under längre bilturer på sommaren?

Rätt intressant hur första bilen påverkar ens val av bil framöver, trots att jag siktar på nyare bilar så kollar man ändå på reservdelar och tillgängligheten för dessa – typ här: bildelar24.com

Nåväl, vi får se. Det är gott om tid och jag kanske landar i något helt annat – kanske en Audi Q3 vore ett bra alternativt till det jag har nu? En liten SUV vore inte helt fel ändå om möjligheten finns.

Var är min Mini Cooper?

    Annons, Sponsrat | 16 November 2016

Ni minns säkert tiden då jag köpte min första bil – en Mini Cooper (ja, bilden i detta inlägg är på just min bil)– det var också min första bilimport och erfarenhet av att byta reservdelar på en bil. Året var 2012, så ett bra tag sedan. Nu när jag har sålt den 2014 har jag blivit nyfiken på vad som har hänt med den. Efter lite efterforskning så verkar bilen fortfarande rulla på vägarna utanför Örebro, den har dock bytt ett större antal ägare så den mår nog inte så bra. Inte bra alls om jag minns den läckande oljan, trasigt uttrampningslager och växellådans kugghjul som så många mekaniker har försökt fixa.

För er som inte minns historien har jag sålt bilen efter att fem verkstäder som har lovat mig att få min bil fin och i perfekt skick igen så länge jag betalar bra. Jag betalade – för alla möjliga reservdelar, men allt förgäves och till stora förluster för dessa företag, då jag fick mina pengar tillbaka. Ingen lyckades fixa bilen och jag hamnade nog på ett visst verkstadsmärkes “roliga lista” med bilen känd för sina problem på ledningsnivån i företagsgruppen.

Eftersom bilen rullar så har nog någon fixat bilen – åtminstone så den är körbar och inte läcker olja, som den gjorde på min tid. Jag började undra, vad skulle hända om jag hade köpt kvalitativa reservdelar för Mini Coopern hos en bildelarexpert och skulle kanske renovera bilen själv – precis som man gör med sina objekt i ett sunkigt garage? Skulle den fortfarande vara i min ägo? Svaret är enkelt – det skulle den. Den var ändå den finaste Mini Coopern i Stockholm (även om nya Mini Cooper ser bra ut) och säkert en av få i Sverige med helläder, silver tak och kaross i samma färg med väldigt få reservdelar, då den inte hade någon rost alls. Jag saknar den känslan av go-cart mitt i stan…

Kan tycka att jag saknar den ibland, men Audin är bättre, så vi får se när jag behöver fler reservdelar till min bil – kan nog lätt säga att den erfarenhet har gjort mig till en bildelarexpert som också vet vilka verkstäder man ska köra förbi utan att stanna. To be continued…

bildelarexpert