Berggrens Juveler AB – juvelerare i Stockholm

    Annons | 17 March 2019

Berggrens Juveler AB omdöme = 5/5

Som vanligt, nÀr man Àr riktigt nöjd med ett företag som levererar bra tjÀnster och varor i tid och dessutom till bra pris och med perfekt kundbemötande Àr det vÀrt en notis. Vem vet, men jag hoppas att inlÀgget hÀr hjÀlper nÄgon att vÀlja en riktigt bra juvelerare i Stockholm som dessutom har viss historik bakom varumÀrket och som levererar över förvÀntan.

Förra Ă„ret, nĂ€r jag letade efter ringar inför vĂ„r förlovning kunde jag i princip ingenting om varken ringar eller vilka juvelerare som var pĂ„litliga och levererade bra ringar med fin kvalitet pĂ„ diamanter. Lite googlande – men jag kom knappt nĂ„gonstans. Branschen som sĂ„dan verkar vara internetskygg och har dĂ„ligt utbud online som motsvarade utbudet i butikerna. SĂ„ jag var tvungen att bege mig ut och skanna av marknaden i Stockholm innan jag beslutade mig för att bestĂ€lla nĂ„got.

Butiker som Vanbruun och Efva Attling var opersonliga och man kunde varken se varan man köpte hos Vanbruun eller heller fÄ bra kvalitet pÄ stenarna hos Efva Attling. BÀgge dessa leverantörer marknadsför sig online och tar överpriser samtidigt som de verkar dölja lÄngt in i de kursiverade texterna att stenarna Àr av nÄgot sÀmre kvalitet Àn vad man kan hitta annars hos de kanske mindre vÀlkÀnda/mindre marknadsförda butiker och leverantörer.

Första butiken var just Berggrens Juveler pÄ Regeringsgatan 54 i Stockholm. Anledningen till att det blev förstahands valet var att de hade Rivoir mÀrket i sitt utbud, som jag tyckte mycket vÀl om pga deras design, men vÀl inne i butiken skiftade jag mitt fokus pÄ nÄgot som var Ànnu finare. Det visade sig vara deras egna smycken. VÀl i butik fick jag utbildning om vad man skulle titta pÄ och vilka alternativ som fanns givet de preferenser som jag hade.

Efter att ha sett ett större antal ringar som jag tyckte vÀl om var det dags att se sig omkring bland andra butiker och lÀsa online igen för at bekrÀfta den kunskap jag nu fick. Butikerna som jag besökte efterÄt var inte lika tilltalande i bÄde utbudet och kundbemötandet och all info jag fick kring stenarna och ringarna tidigare stÀmde med flertalet andra kÀllor.

Eftersom jag var ute i skannade av marknaden under sommaren, var det högtid för semestrar – intressant nog Ă€r att alla, iaf 90% av butikerna stĂ€ngde helt under flera veckor pĂ„ sommaren, men som tur var fick jag tag pĂ„ det jag ville ha hos Berggrens strax innan de sjĂ€lva skulle ivĂ€g pĂ„ semester och jag la undan ringarna innan de skulle ivĂ€g pĂ„ Spanien-resan…

NÄvÀl, to make the story short, vi Àr riktigt nöjda med ringarna Àn idag och allt frÄn första dagen och introduktionen till den branschen till att vi anpassade vÄra ringar har gÄtt riktigt smidigt och bra. SÄhÀr ett Är senare vill jag bara dela med mig av omdömet som förhoppningsvis hjÀlper er att gÄ förbi den butiken och vÀlja smycken som ska följa med under hela livet.

InlÀgget Àr varken sponsrat eller bestÀllt av Berggrens Juveler utan det Àr ett vanligt omdöme som jag har valt att skriva sjÀlv. Bilderna ovan Àr tagna av mig.

Dags att titta pÄ nÀsta bil?

    Annons, Blogg, Sponsrat | 21 February 2017

Helgen bjöd pĂ„ en road trip, sĂ„ det har spenderats en del tid i bilen. En mini get away till Romme Alpin för att ladda batterierna med det bĂ€sta gĂ€nget! En lyckad dag bakom ratten och i backen. NĂ€r senaste inlĂ€gget handlade om bilar fĂ„r jag fortsĂ€tta i samma tema. Är riktigt nöjd med bilvalet jag gjorde 2015 nĂ€r jag tog Audi A4 Avant Quattro Sportline.

Inser att det nu har gĂ„tt tvĂ„ Ă„r med Audi och det Ă€r snart dags att byta upp sig till en ny modell. Valet Ă€r inte gjort Ă€nnu, men jag funderar pĂ„ att ta en titt pĂ„ BMWn samtidigt som en av mina vĂ€nner tittar pĂ„ Volvo XC60 och XC70 modellerna. Jag tycker att BMW 5-serie Sedan ser riktigt fin ut och frĂ„gan Ă€r vĂ€l snarare om man behöver ett större utrymme för all bagage under lĂ€ngre bilturer eller om det rĂ€cker gott och vĂ€l för mina behov. Är det ett bra val för en barnfamilj? :) Man kan alltid skaffa sig en takbox tĂ€nker jag, haha. :)

I 90% av all tid bakom ratten spenderar jag i stan, sÄ det kanske Àr ett grönare alternativ som man behöver titta pÄ. Har sett en del BMW i3 pÄ parkeringen dÀr jag bor, sÄ frÄgan om det istÀllet Àr det senaste nÀr bensinpriserna stiger för varje sekund? Biltestet BMWi3 sÀger en del gott om bilen, men hur gör man under lÀngre bilturer pÄ sommaren?

RĂ€tt intressant hur första bilen pĂ„verkar ens val av bil framöver, trots att jag siktar pĂ„ nyare bilar sĂ„ kollar man Ă€ndĂ„ pĂ„ reservdelar och tillgĂ€ngligheten för dessa – typ hĂ€r: bildelar24.com

NĂ„vĂ€l, vi fĂ„r se. Det Ă€r gott om tid och jag kanske landar i nĂ„got helt annat – kanske en Audi Q3 vore ett bra alternativt till det jag har nu? En liten SUV vore inte helt fel Ă€ndĂ„ om möjligheten finns.

Var Àr min Mini Cooper?

    Annons, Sponsrat | 16 November 2016

Ni minns sĂ€kert tiden dĂ„ jag köpte min första bil – en Mini Cooper (ja, bilden i detta inlĂ€gg Ă€r pĂ„ just min bil)– det var ocksĂ„ min första bilimport och erfarenhet av att byta reservdelar pĂ„ en bil. Året var 2012, sĂ„ ett bra tag sedan. Nu nĂ€r jag har sĂ„lt den 2014 har jag blivit nyfiken pĂ„ vad som har hĂ€nt med den. Efter lite efterforskning sĂ„ verkar bilen fortfarande rulla pĂ„ vĂ€garna utanför Örebro, den har dock bytt ett större antal Ă€gare sĂ„ den mĂ„r nog inte sĂ„ bra. Inte bra alls om jag minns den lĂ€ckande oljan, trasigt uttrampningslager och vĂ€xellĂ„dans kugghjul som sĂ„ mĂ„nga mekaniker har försökt fixa.

För er som inte minns historien har jag sĂ„lt bilen efter att fem verkstĂ€der som har lovat mig att fĂ„ min bil fin och i perfekt skick igen sĂ„ lĂ€nge jag betalar bra. Jag betalade – för alla möjliga reservdelar, men allt förgĂ€ves och till stora förluster för dessa företag, dĂ„ jag fick mina pengar tillbaka. Ingen lyckades fixa bilen och jag hamnade nog pĂ„ ett visst verkstadsmĂ€rkes “roliga lista” med bilen kĂ€nd för sina problem pĂ„ ledningsnivĂ„n i företagsgruppen.

Eftersom bilen rullar sĂ„ har nog nĂ„gon fixat bilen – Ă„tminstone sĂ„ den Ă€r körbar och inte lĂ€cker olja, som den gjorde pĂ„ min tid. Jag började undra, vad skulle hĂ€nda om jag hade köpt kvalitativa reservdelar för Mini Coopern hos en bildelarexpert och skulle kanske renovera bilen sjĂ€lv – precis som man gör med sina objekt i ett sunkigt garage? Skulle den fortfarande vara i min Ă€go? Svaret Ă€r enkelt – det skulle den. Den var Ă€ndĂ„ den finaste Mini Coopern i Stockholm (Ă€ven om nya Mini Cooper ser bra ut) och sĂ€kert en av fĂ„ i Sverige med hellĂ€der, silver tak och kaross i samma fĂ€rg med vĂ€ldigt fĂ„ reservdelar, dĂ„ den inte hade nĂ„gon rost alls. Jag saknar den kĂ€nslan av go-cart mitt i stan


Kan tycka att jag saknar den ibland, men Audin Ă€r bĂ€ttre, sĂ„ vi fĂ„r se nĂ€r jag behöver fler reservdelar till min bil – kan nog lĂ€tt sĂ€ga att den erfarenhet har gjort mig till en bildelarexpert som ocksĂ„ vet vilka verkstĂ€der man ska köra förbi utan att stanna. To be continued


bildelarexpert