Annons | 17 March 2019

Berggrens Juveler AB – juvelerare i Stockholm

Berggrens Juveler AB omdöme = 5/5

Som vanligt, när man är riktigt nöjd med ett företag som levererar bra tjänster och varor i tid och dessutom till bra pris och med perfekt kundbemötande är det värt en notis. Vem vet, men jag hoppas att inlägget här hjälper någon att välja en riktigt bra juvelerare i Stockholm som dessutom har viss historik bakom varumärket och som levererar över förväntan.

Förra året, när jag letade efter ringar inför vår förlovning kunde jag i princip ingenting om varken ringar eller vilka juvelerare som var pålitliga och levererade bra ringar med fin kvalitet på diamanter. Lite googlande – men jag kom knappt någonstans. Branschen som sådan verkar vara internetskygg och har dåligt utbud online som motsvarade utbudet i butikerna. Så jag var tvungen att bege mig ut och skanna av marknaden i Stockholm innan jag beslutade mig för att beställa något.

Butiker som Vanbruun och Efva Attling var opersonliga och man kunde varken se varan man köpte hos Vanbruun eller heller få bra kvalitet på stenarna hos Efva Attling. Bägge dessa leverantörer marknadsför sig online och tar överpriser samtidigt som de verkar dölja långt in i de kursiverade texterna att stenarna är av något sämre kvalitet än vad man kan hitta annars hos de kanske mindre välkända/mindre marknadsförda butiker och leverantörer.

Första butiken var just Berggrens Juveler på Regeringsgatan 54 i Stockholm. Anledningen till att det blev förstahands valet var att de hade Rivoir märket i sitt utbud, som jag tyckte mycket väl om pga deras design, men väl inne i butiken skiftade jag mitt fokus på något som var ännu finare. Det visade sig vara deras egna smycken. Väl i butik fick jag utbildning om vad man skulle titta på och vilka alternativ som fanns givet de preferenser som jag hade.

Efter att ha sett ett större antal ringar som jag tyckte väl om var det dags att se sig omkring bland andra butiker och läsa online igen för at bekräfta den kunskap jag nu fick. Butikerna som jag besökte efteråt var inte lika tilltalande i både utbudet och kundbemötandet och all info jag fick kring stenarna och ringarna tidigare stämde med flertalet andra källor.

Eftersom jag var ute i skannade av marknaden under sommaren, var det högtid för semestrar – intressant nog är att alla, iaf 90% av butikerna stängde helt under flera veckor på sommaren, men som tur var fick jag tag på det jag ville ha hos Berggrens strax innan de själva skulle iväg på semester och jag la undan ringarna innan de skulle iväg på Spanien-resan…

Nåväl, to make the story short, vi är riktigt nöjda med ringarna än idag och allt från första dagen och introduktionen till den branschen till att vi anpassade våra ringar har gått riktigt smidigt och bra. Såhär ett år senare vill jag bara dela med mig av omdömet som förhoppningsvis hjälper er att gå förbi den butiken och välja smycken som ska följa med under hela livet.

Inlägget är varken sponsrat eller beställt av Berggrens Juveler utan det är ett vanligt omdöme som jag har valt att skriva själv. Bilderna ovan är tagna av mig.