Canvastavlor med bra kvalitet och udda motiv

    Blogg | 19 April 2018

Vi hittade var man kan köpa ganska fina tavlor till både sovrummet och vardagsrummet. Så det beställdes grejor direkt. Rätt OK pris och ganska snabb leverans.

Hoppas att trycket blir högkvalitativt.

Om det blir bra tryck och OK kvalitet på tavlan så lär det bli fler beställningar till vardagsrummet där vi ska ersätta tavlan till något mer passande motiv och våra övriga inslag av guldfärgade detaljer…

Mätningar

    Blogg | 18 April 2018

Har mätt ihjäl mig idag.

Aktier som går upp – mätte avkastningen och vad man ska sälja dessa för.

Garmin 5X data som flödar in är massiv (grymt klocka!) – hur många gånger jag har vänt mig inatt samt hur långt jag har sprungit igår med allt som tillhör (hur kunde jag leva utan den informationen?).

Vill springa Jämtlandstriangeln, så mätte även det och hur lång tid det kan ta om man ska springa hela någon gång under sensommaren med en kollega från jobbet. Tydligen två dagar inkl resa t/r. Vi får se om det blir av.

Kostym – passformerna och hur mycket man ska lägga ut och sy in här och där. Blir spännande vad skräddaren återkommer med.

Kaloriåtgången samt vikten – skönt att apparna har lärt sig att korsköra informationen så Garmin appen samt appen som är kopplad till Wifi matar informationen till MyFitnessPal för en snygg sammanställning.

Jobbar som Business Controller idag – det tillhör vardagen, men vad exakt jag mätte är konfidentiellt naturligtvis.

Nu mäter jag antalet timmar som är kvar tills jag måste sova och inser att jag måste hinna med fler grejer idag. Hörs sen. :)

Vad är Spirulina och varför är det så bra?

    Blogg | 16 April 2018

Superfoods. Spirulina. Men vad är det egentligen och varför ska de illaluktande algerna vara så bra för dig? Att det var alger det hela handlade om visste jag inte förrän alldeles nyligen. Nyfiken som man är har jag köpt en förpackning för att se vad är det för något egentligen?

Innehåller 60-70% protein och är en blå-grön alg som anses vara sk superfood. Vissa studier säger att den normaliserar kroppens pH-värde och underlättar matsmältningen, dock är dessa studier ganska begränsade. Innehåller aminosyror och ger energi samt en mättnadskänsla samtidigt som den sänker blotrycket. Ger kroppen vitaminer A, E, K samt kalcium, järn och magnesium.

Verkar som en bra grej helt enkelt. Ska testa lite.

109 till 95.

    Blogg | 15 April 2018

Detta är en deklaration. 109 i genomsnitt ska bli 95. Jag har 5 månader på mig och slutmätningen ska vara 15 september 2018. Wish me luck.

Back to the roots. Ska köra Stockholm Half Marathon 2018.

    Träning | 15 April 2018

Jag tänker köra Stockholm Half Marathon 2018! Ett perfekt tillfälle att tagga till exakt 5 månader innan och hela utesäsongen framför oss. Den 15 september 2018 kommer jag förhoppningsvis stå på start- och någon timme senare på mållinjen i loppet där allting började…

Det var för numera 7 år sedan jag sprang mitt första lopp någonsin som var just Stockholm Halvmarathon. Jag fick startbiljetten i present med orden “Det blir kul – testa!”. Tiden var inte den bästa, trots allt och jag slog tiden senare år 2015 i samma lopp, men sedan dess har jag verkligen börjat springa och har sedan dess klarat av flera både mindre och större lopp i Stockholm och Göteborg. Drömmen vore ändå att ta sig utomlands, men jag sparar detta till senare när mitt knä mår lite bättre efter den jobbiga stressfrakturen som jag lider av det senaste halvåret.

Blir spännande att ta sig an denna utmaning som kommer att handla om så mycket mer än att bara springa loppet och ta sig i mål, utan även om att tappa vikt, öka muskelmassa i låren, träna under sommarhalvåret för att man ska kunna äta mer glass på vintern ;o) och så mycket mer… mentalt…

Nåväl. Anmälan på plats, Garmin laddad, MyFitnessPal i mobilen, och support från familjen finns (även om jag anmälde mig trots deras rop om att jag inte ska springa så långa lopp med ett trasigt knä :) Gulligt.)

Måltider är här. Vi får väl se! Vilka hänger på? Kanske blir långpass till sommaren tillsammans? Vore kul!

Inreder… Köpt Friheten… Men var kan man beställa tavlorna?

    Blogg | 10 April 2018

Va? Har detta blivit min inredningsblogg? Tydligen. So what?

Vi håller på och inreder det tredje rummet som vi inte haft kraften för sedan vi flyttade in. Men nu så!

Vi köpte Friheten. Det är tydligen en bäddsoffa. Återkommer med hur bra det blev senare.

Frågan egentligen är till er: Finns det några bra sidor där man kan beställa hem stora tavlor där urvalet är större/bättre är på Gallerix eller IKEA. Behöver udda bilder i lugnande färger och motiv. Tips?

Wow – roadtrip planerad: Switzerland for my 31st birthday.

    Resa | 7 April 2018

Oh my! She’s simply the best!

Fick idag veta att min älskade har planerat, bokat in och ordnat allt för att fira min 31:a födelsedag. Det finns så många “Wow!” att säga kring det här.

Wow – vilken älskling man har!
Wow – vilken lyxresa!
Wow – det blir en roadtrip i en liten sportbil!
Wow – vilken födelsedag det blir!
Wow – vad gammal jag har blivit!
Wow – jag älskar berg och en sådan underbar present har jag inte ens kunnat drömma om!
Wow – bara wow!
Wow – hon är bäst!

Det här är rutten – allt förbi magiska berg och välkända platser som man kan pricka av på vår “att besöka” lista.

En perfekt blandning av storstadssemester, roadtrip och berg. Att resan kommer gå igenom 3 länder blir också en sorts rekord för oss att besöka tre länder på 4 dagar.

Så vi kommer att säga hej då till våren och säga hej till sommaren i just Schweiz. Eller ja, Frankrike eller Italien. :)

Väntar på Maj månad med spänning!