Resa | 6 April 2018

Brussels – Gent – Bruges – Knokke and back

So we’ve been to Brussels. And some other cities – Bruges, Gent and Knokke.

Med start i Bromma tog vi en taxi de 2 km till flygplatsen som vi hade. Lyxigt, och grymt skönt med en taxi till en flygplats som ligger 4 minuter med bil – som att flyga iväg från balkongen.

Brussels Airline – A member of Star Alliance (Belgiens största flygbolag) var bolaget som tog oss till Bryssel efter en 2 timmars flight.

Väl på plats hyrde vi en Hertz kärra som visade sig vara rätt bekväm – en Fiat 500. Inte direkt någon billig upplevelse, men med tanke på att man hade full försäkring och med så många städer som vi besökte var det väl investerade slantar.

Intressant med trafiken – inga skyltar om varken hastighet eller parkering i Belgien. Allt på känsla men ändå är alla noga och parkerar endast där man får parkera…

Iväg till Gent – utan några som helst planer kring vad vi skulle se eller göra där. Endast några sevärdheter specade på någon lista som vi inte tittat på med i bagaget. Vi parkerar mitt i Gent och som vi märker senare, att vi gör det typ 100 meter från stadskärnan och precis intill det man skulle egentligen se om man är i Gent. Väldigt fin stad som påminner som Prag i miniformat och en mycket trevligare känsla med mycket folk i omlopp. Efter en promenad, en sväng förbi ett shopping center och en laxsallad drog vi vidare till Brygge.

Väl i Brygge och efter några undanmanövrar (att backa på en trafikerad enkelriktad huvudgata i gamla stan räknas som undanmanöver) på vägen var vi framme vid Hotel Navarra där vi skulle övernatta. Check in och vidare till ett ölställe för att provsmaka belgisk öl. Öl med banan och körsbär satt fint! En riktigt trevlig pub också. Sedan vidare till ett mindre trevligt ställe med en torr skosula till middag. Nåväl… Trötta men glada var vi tillbaka i säng redan vid 23.00. Att ha sett två städer på en dag som startade kl 3:40 är ändå OK.

Dagen efter var det dags för Knokke – en stad vid Nordsjön / Oostende. En riktigt lång strandpromenad på sisådär 6km i sol och bitvis vindstilla och lite fika har vi då sett byn och det var dags att dra vidare till Bryssel.

Någon timme i Fiaten och vi var framme i Bryssel mitt under rusningen.

Då blev det dags att checka in på The Hotel – 22 våningen för att vara exakt. Snabb check in och i brist på parkering lämnade bilen till valet parking och fick tillbaka ett kvitto. Visade sig senare, dagen efter, att det skulle bli svårt att få tillbaka bilen då hotellet hade slarvat bort nyckeln och bilen :), men allt löste sig inom 1 timme, så allt lugnt. Vi fick då gratis parkering den natten och ett löfte om en full upgrade om vi skulle komma tillbaka. Deal!

Väl upp på 22 våningen njöt vi av utsikten och fria minibaren. En sväng förbi SPA:t och en riktigt finmiddag med waguy burgare mitt i Bryssel på B34. Rekommenderas varmt.

Efter att ha avnjutit den japanska kossan gick vi hem förbi en massa ståtliga byggnader med beväpnade militärer som finns i massor i Belgien.

Den sista dagen var det bara att ta en sen frukost, få ut bilen ur hotellets klor och köra vidare mot flygplatsen. Återlämnade bilen, shoppade loss på chokladen (som också visade sig vara sådär…iaf enligt mig), checkade in och lyfte mot Bromma igen.

Me like! En riktigt fin vårupplevelse som kommer att finnas länge i minnet. Även om det nu är dags att planera nästa trip :)