Media online

    Blogg | 20 February 2013

Är det bara jag som tycker att tidningar och media har blivit indexeringsmotorer för all social media som sedan ventilerar innehållet som “nyheter” med rubriker <<Just nu!>> och <<Extra>>?

Been to Nikon

    Blogg | 19 February 2013

Dagens lunch ersattes av ett besök på Nikon Sverige. Anledningen var aningen oskön. Min käraste Nikon D800 har fått ett streck i vertikal riktning på LCDn och det blev raka vägen till servicen.

Möttes av en supertrevlig tjej i receptionen som tog ifrån mig min kamera och sa att 10 dagar var det som gällde för att byta ut sensorn som verkat ge felaktiga utslag på displayen.

Göatt överraskat att Nikon erbjöd sig att låna ut en ersättningskamera under reparationen. Erbjudandet jag ångrar jag tackat nej till. Ansvar för dyrgripar men testfoto och reportage lockar… Next time kanske.

Nikons support får 5 av 5 blixtar. Ibland kan mottagandet vid serviceärenden överskugga den dåliga produkten och då skapa good feeling kring varumärket. Ångrar inte en sekund att jag tillhör Nikon-stammen. :)

20130218-234259.jpg

20130218-234315.jpg

20130218-234445.jpg

Charityhack med tretton37

    Blogg | 17 February 2013

Under lördagen har jag besökt tretton37 – ett företag som levererar mjukvarulösningar baserade på .NET utvecklade system. Från fredagen till söndagen var det dags för Charityhack. Utveckling av bokningssytem för Team Rynkeby Stockholm. Systemets syfte är att underlätta organisationen av evenemang som anordnas av lagets medlemmar under året.

Såhär gick det till. Allt från brainstorming, till välutvecklade mindmaps, till massa skratt och koncentration. Projektet genomfördes främst från Stockholm-baserade kontoret, men även Lund var med på ett hörn – live via Skype.

Nedan är några av mina bilder från eventet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12a

12b

13

14

15

16a

16b

17

18

19

20

21

Hammarby Bandy och Team Rynkeby Sthlm på Zinken.

    Blogg | 8 February 2013

Igår intog Hammarby Bandy och Team Rynkeby Stockholm Zinkensdamm IP och stod för stämningen under hela kvällen. Fullsatta läktare. Bra match och en del skratt under den trevliga kvällen.

Såhär skriver Hammarby bandy på deras hemsida om det hela.

Tillsammans har vi kunnat samla in drygt 11ooo.- som oavkortat går till Barncancerfonden. Bidra kunde man bl.a med hjälp av denna länk.

Nedan är några snabba bilder från kvällen. Flaggan i topp på arenan.

1

Uppvärmning inför kvällen.

2

Peter Hampus stod för kvällens arrangemang.

3

Mål!

4

Marc stod för kadensen och multitaskingen.

5

Vallakväll med Volkswagen

    Blogg | 1 February 2013

2013-01-31. Exakt 30 dagar kvar till start av årets upplaga av Vasaloppet. Lägligt nog bjudet Volkswagen och partners upp till en Vallakväll i sina lokaler i Akalla / Kista.

Platschefen för VW välkomnar publiken. Det var cirka 300 personer som under kvällen fick tips och information om markandens nyheter inom kosttillskott, kläder, skidor, valla, teknik och naturligtvis bilar.

1

2

 

Alla deltagare fick en utomordentlig utbildning kring hur man tar hand om skidorna, lägger på glidvalla och klister.

3

Det bjöds på korta filmer om bl.a Vasaloppet och kort info från loppets representanter.

4

Eftersom det hela pågick under cirka 3 timmar kunde man finna tid att titta igenom VWs bilnyheter som fanns på plats i hallen. Positivt överraskad av nya “up!”. Bensinsnål, rymlig, riktigt fina detaljer på insidan och tuff på utsidan. Startar från endast 128 000.- och enligt mig en otroligt prisvärd bil om man tittar på specifikationerna.

5

Kvällens höjdpunkt var dock Passat Alltrack – 4-hjulsdrivna VW och naturligtvis det perkefta valet för färden upp till Sälen.

6

7

8

Sponsorerna var på plats och hade fina erbjudanden. Här – Fischer med klassiska- och skejtskidor.

9

Enervit – det italienska märket som tillhandahåller kosttillskott före, under och efter loppen. Officiell dryckesleverantör för loppen som Vasaloppet och Vätternrundan.

10

Alla småsaker fanns där för den kräsna publiken.

11

12

“Attention to detail” på hög nivå. Bra jobbat VW, Fischer, Enervit, Swix, Craft & Vasaloppet.

13

Tack till Petra Zielinski för fototillstånd under kvällen.