Resa | 11 July 2023

Helsingborg och Helsingör weekend

Som bekant jobbar jag på ett företag som har ett kontor i Ängelholm och lagom inför årets sommarsemesterar var det dags att besöka teamet samt säga farväl till de som ska anta nya utmaningar till hösten. Teamet var utspridda över större område i Skåne, så folk kom från Malmö, Lund, Halmstad och Helsingborg till Ängelholm – bara för att ta en enkel lunch egentligen samt sitta och snacka skit och roliga minnen. Eftersom vi alla var så flexibla i vår vardag valde vi en fredag och vad passar då bättre än att ta bilen ner från Stockholm till Änlgeholm och sedan spendera en hel weekend i södra Sverige?

Södra Sverige är fantastikt – speciellt på sommaren, så jag och Katya packade väskorna för både en affärsresa samt en weekend i privat regi.

Katya jobbade hela fredagsförmiddagen från bilen – jag har ett riktigt eluttag i bilen så det var aldrig några problem med bekvämlighet, ström och internet. Jag själv älskar att köra bil, så vi hade en lugn och produktiv stund på fredag morgonen.

Väl på plats släppte jag Katya på ett hotell där hon lånade lobbyn/restarangen för lite mer jobb medan jag träffade teamet över en lunch.

Efter lunchen svängde vi förbi kontoret för några småsaker som skulle fixas och sedan åkte vi vidare till Helsingborg för att ta helg.

 

Helsingborg bjöd på en massa god mat, perfekt hotell vid vattnet och en tur till Helsingör där vi i brist på annat kul tog en promenad genom staden till tekniska museet där vi, tro det eller ej, spenderade hela 2,5 timme eftersom det faktiskt var ganska intressant ändå.

På vägen dit och tillbaka tog vi ju färjan över sundet och avslutade kvällen på ett väldigt bra sushi-ställe med bra betyg, service och mat.

Bilturen på vägen tillbaka kantades av sol och riktigt hårt regn, så som tur var behövde man inte ens tvätta bilen efteråt.

I det stora hela en väldigt lyckad resa där vi både var produktiva men även kunde slappna av och njuta av sommaren för oss har börjat fint.