A!

    Blogg | 28 June 2023

Category A – Done!

Some pics from the day. We had a good ride up to Gävle. 2 bikes and one car with 4 people total to rotate. Very nice weather throughout. Super friendly and helpful instructor and a cheerful team of guys who all got their licenses. Good statistics for Jarla Trafikskola who did a really great job during education. Special thanks to Dejan and Johan for all the tips and tricks. Back home after a long and hot day. Time to buy a bike next week. The ride back made me think of some models to chose from.

Rekat Gävle

    Blogg | 17 June 2023

Jag skulle ju köra upp i Gävle snart och vad gör man en helg med bra väder i heeela Sverige? Jo, man åker naturligtvis dit och rekar lite.

Packade bilen med RedBull och snacks och tog med Katya, som var snäll nog att haka på på lite äventyr.

Lugnt på vägarna så vi åkte kors o tvärs runt hela Gävle och måste ha ändå tagit alla på och avfarter samt smågator inne i stan. Falsk trygghet men vi gjorde resan till en liten rolig rutt.

Huvudmålet var ändå lite soldyrkande och mat på Café Bönan utanför Gävle som håller en riktigt bra nivå på miljö, mat och även denna gång finfin service.

Vi njöt av lite sallad och efterrätter samt tog en promenad vid vattnet innan vi tog småvägarna via Gävle tillbaka hem.

Städdag

    Blogg | 11 June 2023

Skulle för första gången i mitt liv be ett städföretag att hjälpa mig med fönsterputs samt vanlig städning. Mest för att jag har velat fokusera på annat denna dag. Hittat företag på rekommendation, avtalat att de kommer idag kl 13:30 och vi har planerat dagen därefter.

Redan imorse kl 09:30 fick jag SMS om att städerskor blev sjuka och kommer inte dyka upp.

Otroligt oproffsigt, speciellt pga kort varsel och det faktumet att de själva valde söndagen som städdag.

Nåväl. Struntade i dem och tog tag i städningen själv.

Fönsterputs. Balkongtvätt. Storstädning i lägenheten. Tvätt. Rensat diskmaskin och torktumlare. Och toppade allt med att dra iväg och tvätta bilen för hand.

Blev riktigt bra detta. Skönt att kunna jobba med kroppen lite då och då. :)

Utbildningskontroll MC – klar!

    Blogg | 8 June 2023

Boom!

Säkerhetskontroll. Lågfartsbana. Högfartsbana. Stadstrafik och lite högre hastigheter på motorväg.

Blev godkänd på skolan. Riktigt skoj!

Gäller att inte slappna av och tro att man kan allt utan fortsätta lära sig in i det sista (typ så länge man lever). Har två lektioner trafik och två lektioner gård kvar innan den riktiga uppkörningen.

Tror vi ska till Gävle till helgen för lite lokalkännedom och mest för att se staden och ha ngt kul att göra till helgen.

Livsnjutarkväll

    Blogg | 8 June 2023

Igår mötte jag upp Katya efter jobbet och vi njöt av en kväll vid marinan här vid oss, åt lite thaimat och avslutade med en glass innan vi gick hem för lite småjobb och plugg framför TVn.

Man undrar ju varför så många lever från helg till helg utan att njuta av en vanlig kväll på en vardag? Det går att jobba effektivt på dagen och hushålla med energin för att ha ork och lust till aktiviteter pp kvällen. Mer sånt denna sommar!