Risk2 MC – klar!

    Blogg | 8 May 2023

Helgen har varit både avslappnande och fylld med nya upplevelser. Stora delar av lördagen spenderade jag på Gillingbanan med 7 andra MC elever och två lärare där vi gjorde cirkuskonster. Eller egentligen var det inget som var så udda, farligt eller läskigt. Väldigt kontrollerat och mycket lugnare än vad jag först trodde.

Lärorikt om inte annat – fick testa på lite motstyrning i högre hastighet och lärde mig att röra på höfterna. Först gången jag bromsade från 80km/h i en paniksituation, men fick beröm som “best in class” med min exemplariska inbromsning – lite kul ändå!

Åkte till Gillinge redan ombytt och väl där fick vi blåsa, lyssna på lite teori, hoppa på motorcyklarna och köra iväg. Faktiskt inte fullt så mycket körning som jag trodde, men tillräckligt för att förstå sig på de olika situationerna som kan uppstå och hur man skulle agera för att undvika dessa – type hela syftet med utbildningen.

Hastighet, bromsteknik och kroppens position var a och o i det hela.

Efter avslutad utbildning fick vi bli medlemmar i SVMC, vilket jag passade på att bli och sedan åkte hem för att somna i soffan – helt slut efter en dag utomhus.

Söndagen var för övrigt en vanlig seg dag med teori och annat pyssel (svängde förbi biltvätten, handlade, åt thai, läste teori, kollade på film och städade).