Storyn om bilarna… Part 452

    Blogg | 19 December 2018

Som ni minns har vi i Maj 2018 beställt en VW Tiguan R-Line TSI180  – lite av en drömbil med specifikation som vi har valt ut väldigt noga. Lyckan var inte långvarig dock…

Bilen blev försenad på grund av WLTP certifieringen där VW fick stora problem med motorerna och var tvungna att uppgradera till en ännu starkare TSI190, dvs göra om motorn från scratch (i princip). Det gjorde att bilens leverans som skulle ske i December 2018 blev framflyttad till Juni 2019, dvs cirka 13 månader från beställningen och 7 månader från den avtalade leveransen. Inte nog med det fick jag tyvärr uppleva dålig service på VW Kista efter att vi har lagt beställningen och till slut har kommit överens om att säga upp avtalet enligt Konsumentköplagen.

Tog en hyrbil samma dag och åkte runt hela Stockholm för att se efter en lagerbil och få in offerter på något som kunde ersätta Tiguanen och ja, jag måste säga att Audi levererar igen. Vi besökte BMW (lagom intresserade att kränga bilen), Mini (väldigt hjälpsamma och bra offert/konfiguration på bilen som erbjöds), Land Rover (underbemannade med 1 säljare i hallen, men hela 2 personer i receptionen och en till som bytte kaffet i automaten) etc.

Så. Nu har vi en ny bil som levereras inom några dagar.

Audi A4 Avant Proline 190hk TDI Quattro S Tronic.

Upplevelsen hos Audi Järva är perfekt, allt från första handslaget när man blir välkomnad in i bilhallen till att man lämnar in bilen efter 3 år med allt där emellan, service, mobilitetsgarantin (erfarenhet med förra bilen). Rekommenderas varmt!

Blir spännande! :)