Danskarna och djur

    Blogg | 31 January 2010

I slutet av 2009 har reklamföretaget Bates Y&R gjort en riktig bra marknadsföringskampanj för Köpenhamns zoo. Tyckte den var riktigt lyckad! Se själva:

zoo

Bates Y&R, Danmark.

Ta betalt på rätt sätt!

    Blogg | 30 January 2010

Del 1.

Ta betalt för det värde som du ger till kunden. Inte per timme.

cash

– Även en liten idé som har tagit ett par sekunder att komma på kan ge kunden miljoner.Här kan det vara lämpligt med ett kontrakt som säger att vid viss redovisad vinst går en del av det till dig.

– Säljer man produkter och är proffs på att framställa en sak spenderar man mindre och mindre tid på det, men produkten blir bättre och bättre. Därmed måste man öka priset på det som säljs i takt med att produkten blir bättre och därmed ger mer värde till kunden.

Det är nog den enda tanken som inte stöds av påståendet: “Tid är pengar.”.

Naturligtvis är det viktigt att hitta rätt prisnivå från början, men mer om det senare… Stay tuned!

Januari resultat och resten av året

    Blogg | 30 January 2010

Inga fler handelsdagar i Januari så det är dags att sammanfatta månaden. Samtidigt kan vi passa på att analysera resten av året.

Jag har tidigare skrivit om januarieffekten och vi baserar vår korta analys på den även nu.

januari

Har kommit över en undersökning av Innovative Quant Solutions som kan laddas ner här. Författarna har ställt sig en fråga: “Har januarimånadens resultat visat den genomsnittliga utgången för resten av årets reultat månadvis?”. De har kommit fram till intressanta slutsatser som lyder såhär:

– Observationer som har samlats in under 81 år har visat att i 63 av de 81 åren har januari resultatet varit korrelerad med resten av årets resultat, dvs om januari har varit en positiv månad så har resten av året varit också det.

– Månader som ger mest inkomst är: april, juli, december och sedan januari.

– Värsta månaden för handlen är september.

– Bästa kvartaler är 2 och 4.

– Mest volatila månader: april, augusti och oktober.

– Minst volatila månaden är december.

Ja, därför kan vi dra slutsatser om att avvakta till april innan man går all in på aktimarnaden. Annars återstår att se om studien verkligen har stöd från verkligheten. Stay tuned!

Never sleep

    Blogg | 30 January 2010

“Ny dag, nya möjligheter.” – hatar när folk säger så. Det finns många möjligheter att ta vara på under natten också ju! Inatt exempelvis hade vi fullt upp med att planera Åre resan i detalj. Vi klarade det och nu kan jag meddela att vi åker till Åre 11-15 april. Det är samma vecka som Jon Olssons Super Session kommer äga rum. Finns ingen bättre tajming.

11-15 april är vi 9 pers som sticker iväg för lite skidåkning.

Oh-rey ski

Och ja, förresten, nu när vi pratar om “never sleep” ämnen både igår (youtube låtar) och idag är det min plikt att visa denna trailer. En film som jag vill se asap!

Hoppas den finns på Voddler snart.

Adrenaline junkie

    Blogg | 29 January 2010

Jaha, så det är så det känns att ha alla tentor avklarade och ingen sista minuten stress som har med plugget att göra? Var ska jag få min adrenalin ifrån nu då? Otroligt skönt med liten paus i 2 dagar innan nytt drar igång! Beskedet satt lägligt – lagomt till att helgen började.

Andra saker är uppstyrda och allting är under kontroll. Nästan så att man har behov att risktagande och lite äventyr.

Sagt och gjort – ikväll blir det poker med gänget och sista planeringen av vår Åre resa som skall bokas i helgen! Hooray Oh-rey!

På tal om risker och börs så har ju Stockholm OMX PI inte förändrats så mycket – endast +0,10, vilket betyder att om ni köpte något i början av veckan ligger ni ändå minus på köpet. Aj aj! Men det är nog bättre än poker.

Aktiehandel, daytrading och allt vad det heter är bara en mer godkänd risktagande i samhället, trots att det är lika beroendeframkallande och kan vara nedbrytande om man har gömt sina stoppknappar.

Hursom. Nu laddar vi för en helg. Jag laddar med lite ryska hits (otroligt, va?) som handlar om Moskva.

och samma DJ, samma låt, samma katt fast på ryska i remix version:

Jag kan!

    Blogg | 29 January 2010

Nätupplagan av tidningen Chef har kommit med en ny undersökning. Den här gången handlar det om Sveriges topp 10 hetaste jobben som folk drömmer om.

multitasking

Listan som presenteras ser ut såhär:

Drömjobbens tio-i-topp:
1. Ingenjör
2. Entreprenör
3. Författare
4. Personalchef
5. Ekonom
6. Musiker
7. Managementkonsult
8. Pilot
9. Äventyrare
10. Fotograf
– i artikeln nämns också programmerare.

Så länge man har utbildning och erfarenhet (i artikeln nämns också de rätta kontakterna) kan man bli vem som helst. En tanke slog mig direkt.

Jag kan ju få minst 6 av de 11 ovannämnda drömyrken. Programmerare, fotograf, ekonom, entreprenör, personalchef, managementkonsult är vad min utbildning, hobby och erfarenhet tillåter mig att välja.

Äh, dags att börja synas så jobbet hittar mig. Vi som kan behöver inte leta. Jag kan!

P.S. På tal om hitta och leta jobb så här har ni en video. Det jag menar finns på  3 minuter och 26 sekunder och kommer nog att handla om jobb också.


Händel-c

    Blogg | 28 January 2010

I tisdags fick man uppleva Uniaden. Både som besökare och medhjälpare, både backstage och up front. Teamet som organiserade allting kan ni få träffa här:

Yo?

Backstage på en bankett

    Blogg | 27 January 2010

Vet ni hur framgångsrika affärsmän och företagens ansikten utåt behåller sina fina utseenden och väldigt fräscha andedräkter?

Lite papper och en shot med Listerine ur en plastmugg som ligger på det håriga handfatet mitt i en toalett för cirka 500 personer.

listerine

Bankett för affärsmän eller bankett för bakterier?

Var så god — skölj munnen med lite bakterier!

Tufft att vara mig ibland

    Blogg | 25 January 2010

Idag och imorrn rattar jag en svart Audi A4 Avant. Liknar denna.

CARACTERE-2008-Audi-A4-Avant-1

Ibland är det tufft att vara mig…

Samlar på datorer

    Blogg | 24 January 2010

Har nyss beställt hem en 13″ bärbar burk.

3 GB RAM, 250 GB HDD, Intel Core 2 Solo, 13,3″ LCD, 3 USB, 8 timmars batteritid.

pc