Blogg | 16 August 2011

Frukt i korg. ICA luras.

Frukt i korg. Så står det på skylten.

Därefter specas frukt som skylten gäller. Nektariner, persikor, plommon, päron. 4 sorter. För att krydda till erbjudandet så limiterar de erbjudandet till max 5st/hushåll. Finns inget lurigt här inte, säger ni.

Tvärtom.

Det som ligger närmast och enklast för folk att ta syns på bilden. Kiwi. I korg. Alla vill ha frukt i korg, men vem vill ha en korg av varje sort och 2st av samma sort? Självklart tar man den femte fruktsorten för att variera och maxa erbjudandet. Kiwi kommer då att ingå i urvalet.

Här slår Ica till – de släpper alla 4 korgar med frukt på skylten till 10 kronor/styck (om du inte glömmer att dra ditt Ica-kort, annars kostar de 23 kronor/styck), men passar på att ta dubbelt betalt på den femte. De som tog kiwi och nektariner kan känna sig lurade. Kiwi-korgen har betalat om och om för Icas lilla “förlust” (som inte är en förlust utan en mindre vinst) på nektarin-korgen.

Jobbig fruktsallad a lá Ica is served.