Blogg | 5 January 2010

Global warming

Inte för så länge sen, i december förra året, har världens politiker inte lyckats komma överens något avtal om hur man kan rädda planeten från avgaser och annat skadligt som kan höja temperaturen ett par grader. Mötet i Köpenhamn har varit ett hett ämne i media.

Jag har bitvis följt deras show på tv och sett många, bland annat Obamas tal angående ämnet. Inte konstigt att de inte har kommit överens om något vettigt. Jag reagerade på andra mindre faktorer än deras politiska ställning i frågan, bl a:
– varför drar de deras tal dygnet runt i flera skift? det tröttar ut folk och folk får mindre tålamod när det kommer till diskussioner av sådana viktiga frågor. det liknade mer eller mindre en Big Brother tillställning.
– varför är det ingen som kommer in och säger hur alla ska göra? dela in länderna i max 5 ekonomiska sektorer och bestämma vad som ska rimligen göras av varje sektor för att bidra till förändringen. ledaren kan väljas ex-vs genom omröstningar för att det ska bli mer demokratiskt osv.

Global warming

Ja, ja, hur som helst så tycker jag att hela växthuseffekten kaoset är enbart ekonomisk påverkan på oss dödliga. Förstår ni vilka pengar folk tjänar på att vi sorterar, sparar el, kör miljövänligt och betalar tullarna, CO2 kompenserar våra flygresor och köper ECO-friendly mat. Detta samtidigt som när vissa av ekologiska produkter vi konsumerar kräver mer energi att tillverka än vanliga, gammaldags produkter.

Men det är ju bara jag och jag är en sån som spionerade på en sopbil för att se om de verkligen hämtar upp olika innehåll från olika konteinrar och inte dumpar allt i samma bil efter att man har sorterat allting så noga hemma.