Träning | 17 April 2023

MC Lektion 1

Idag var det dags för första MC lektionen. Denna omgång på gården med krypkörningsövningar på både asfalt och i skogen med tuffare terräng där kopplingen skulle sliras och balansen hållas. Extra knepigt och lärorikt. Att växla upp och ner i farten är inte längre ett problem, men att hitta dragläget i uppförsbacke när framhjulet är i djupare grop och en kvist som skrapar mot hjälmen visade sig vara desto svårare uppgift. Anyway, nya upplevelser idag, vilket i sig är en bra grej!

Det enkla: att växla upp/ner och bromsa från högre farter samt köra rakt fram.

Det svåra: att hitta dragläget i svängarna och att inte balansera med knäna istället för rumpan/överkroppen – tappar det fullständigt.

Att hoppa på en motorcykel är en rolig grej om man har en plan och detta verkar vara ett ganska stort och kostsamt projekt. Intensivkursen är inbokad till slutet av Maj där sista lektionen sker samma dag som jag ska skriva teoriprovet. Oj vad det går nu – känns som att April och Maj kommer bara swischa förbi. Gäller att passa på att sola mellan varven.