Blogg | 4 January 2022

Instagram: Off!

2022. Jag har endast två personer jag följer. Några få följer mig, mest på grund av att jag inte uppdaterar mitt konto och för att jag har tagit bort alla konstiga konton som följde mig.

Jag har valt att stänga ner Instagram och inte längre uppdatera det. Alla bilder kommer att publiceras här istället, för ärligt talat – här äger jag flödet och plattformen, men Instagram kommer ändra algorytmer och formatet för hur jag kan publicera innehåll. Bildstorleken hit, videon dit, premiera om jag lägger på en låt som alla andra gör och stänga av mig om jag skriver något tokigt (inte för att jag gjort det, men den makten har de inte här).

Privat väljer jag att ha denna blogg som jag har haft i evigheter. För eventuella framtida affärer kanske kan Insta bli en bra plattform för att synas i ett shop-format typ. Att kombinera dessa vore att sälja sin själ till djävulen – något jag inte riktigt är beredd på, men som många influencers valt att göra och nu lider av. Visst de tjänar pengar, men hur långsiktigt är det – för hälsan, för privatlivet, för omgivningen, för låtsasvärlden?

Instagram: Off!