Blogg | 19 April 2021

Dyson V11 Absolute Extra omdöme

Vi föll för marknadsföringen av varumärket och trots att vi har en fin dammsugare från Miele (som iofs är 10 år gammal), så skaffade vi oss en Dyson V11 Absolut Extra igår.

En snabbladdning senare så testade vi den dammsuragen och vad blev omdömet? Läs gärna vidare.

Första intrycket när man öppnar lådan är att den är väldigt bra paketerad och trots många tillbehör så är det inget som skramlar omkring i lådan.

Väl ute ur lådan inser man att dammsugaren är tung, men det kanske är en vanesak till en början. Det man märker dock är att det på grund av tyngden inte går att styra den lika noga som en vanligt dammsugare och att fram och tillbaka rörelsen går saktare.

På med munstycket som känner av underlaget och därmed anpassar motorstyrkan som appliceras – här måste jag säga att den skramlar lite och eftersom munstycket är gjort i genomskinlig plast så känns det som att den ska gå sönder varje gång man nuddar vid möblerna eller listerna. Man känner också att det finns ett litet glapp mellan motorn och själva röret, vilket gör att hela dammsugaren känns instabil iaf när man tänker på beloppet som man betalade.

Batteriet räcker långt och fungerar att dammsuga de 80 kvm som vi bor på utan att ladda mellan dammsugningarna i varje rum. Det som däremot blir konstigt är när man dammsuger fårskinn – dels snurrar dammsugaren sig på mattan och slutar fungera som om motorn blir överhettad, men också förstör lite av skinnet och fluffigheten på den mattan, så avråder starkt från att dammsuga mattor med lång päls eller små lättare mattor som bara snurrar in sig på munstycket och fastnar rejält…

Vet inte om dammsugningen har tagit längre tid denna gång eftersom jag är ovan eller för att dammsugaren måste styras med mer precision, men upplever att den pga styrkan måste dras långsammare än vår 2200W Miele, vilket gör att allt tar längre tid.

Den tiden som man sparat på att inte ta fram den och dra fram sladden slösar man istället på att tömma behållaren som är förvånansvärt liten om man ex-vis dammsuger luddet i torktumlaren, vilket vi alltid gör. Samtidigt bör elräkningen vara lite lägre (?), men samtidigt står den ju på laddning hela tiden i sitt väggstativ… We’ll see.

Just nu är vi inte helt nöjda och jag är tyvärr besviken, då tidsvinsten och enkelheten som vi hoppades på uteblev. På köpet fick vi en ranglig modell som verkar kräva mer tid med alla munstycken och noga styrningar när man väl använder den samt eftervård efter varje dammsugning då behållaren ska tömmar och rengöras samt torkas…

Vi utvärderar just nu om vi är riktigt nöjda med den faktiskt – just nu lutar det åt att vi ska lämna tillbaka den med tanke på att det finns en 60 dagars nöjdgaranti.

Detta inlägg är inte sponsrat eller på något sätt samordnat med Dyson eller annat företag.

UPDATE: vi valde att lämna tillbaka denna dammsugare en vecka efter icke godkänt test som vi utvärderade noga… Synd tycker ni för den är om inte annat väldigt snygg…