Blogg | 15 April 2021

SAS Kundservice – omdöme

SAS Kundservice ger ingen service alls. Låt mig förklara.

Förra året skulle bli året då vi skulle resa enormt mycket. Aldrig tidigare hade vi hela 3 resor till olika destination bokade under första halvan av året samtidigt. Flera av resorna var bokade med SAS och det är här hela storyn började. I takt med att pandemin rullades ut i hela världen började SAS mejla ut information om avbokade flyg, vilket ledde till återbetalningar, byte av schema och framflyttade resor. En av resorna är fortsatt ej “löst”, såhär över ett år senare, eftersom vi valde att nyttja optionen att ta en voucher istället för att ta pengarna tillbaka!

SAS har försökt vinna lite goodwill i allt detta och förlängt vouchern med några månader pga pandemin som dragit ut på tiden och nu när vi fortsatt är i samma läge vad gäller pandemin har giltighetstiden för vouchern närmat sig sitt slutdatum.

Jag kontaktade SAS Kundservice för att fråga om vouchern kunde förlängas och visst, det fanns en hemlig lösning som jag inte fick ta del av riktigt ännu och blev hänvisad till att kontakta kundservicen dagen innan vouchern skulle gå ut så att jag i all stress eventuellt kunde ta del av lösningen alternativt i all hast bestämma vilken destination skulle bli corona-fri i framtiden och peka om min resa dit (dessutom säkert spendera mer pengar och riskera att förlora ännu mer cash). Alternativt bara misslyckas med att lösa situationen om något oväntat dyker upp och jag prioriterar det andra först…

Nåja, bifogar mitt samtal med SAS Kundervice… ni får döma själva, men jag är besviken…