Blogg | 9 March 2021

Bitcoin

Vem kunde tro att det är så enkelt att köpa bitcoins idag? Jo, det är det. Även om jag kan ingenting om varken bitcoins eller var kund hos någon bank / plattform som sålde bitcoins så lyckades jag lösa det på mindre än 5 minuter – bokstavligen.

Jag blev kund hos Revolut – den senaste trendande banken som drivs från UK av en ryss och håller på att ta marknadsandelar från VISA och MasterCard. Det var ganska enkelt, men man inser att deras automatiserade flöden inte riktigt ville känna igen mig på mitt körkort och min selfie, som man båda skulle skicka in som ett steg i verifieringsprocessen… Det gick ändå efter cirak 7 försök. Höll på att ge upp, men det gick.

Väl som kund på banken erbjöd de att med några enkla klicka välja belopp och vilken valuta man ville köpa – det blev bitcoins för några tusenlappar.

Hur det gick? Nä, jag gick med en liten vinst, för vid skrivande stund hann jag sälja av innehavet – gjorde Revolut en förtjänst på 100 SEK och själv gick cirka 40 SEK plus. Värdelöst. Ma skulle satsa större summor, men det var inte huvudsakliga övningen utan jag ville mest veta två saker: hur var Revolut som bank och hur enkelt var det att köpa Bitcoins egentligen? Väldigt bra och väldigt enkelt kan man säga…