Snack | 30 September 2020

Tankar om städning

Sitter nu hemma efter en produktiv dag på “jobbet”. Jag sitter nu alltså i soffan istället för i arbetsrummet, eftersom jag numera jobbar mer och mer på konstant-distans (rätt bekvämt ändå).

Tänkte på en sak – städningen! Det gör man lite mer av nu när man är hemma hela tiden och stökar runt. Vem städar hemma hos dig? För vår del är det iaf jag som gör det, och måste erkänna – jag gör det gärna. Att städa känns bättre än ex-vis laga mat (när gjorde jag det senast?) eller diska (vi har diskmaskin, men ändå).

Jag är av den uppfattningen att städar man oftare behöver man inte “storstäda”, vilket kan vara ett helvete rakt ut sagt. Det är dessutom alltid städat och fint hemma då och man behöver inte heller koppla städångesten som så många har (och därmed inte städar alls) till någon specifik dag i veckan. Visst man kan ta hjälp med detta och anlita ett företag, men har man inte gjort det tidigare så tar det en mindre evighet att hitta en pålitlig, billig och tillräckligt bra aktör (prove me wrong).

När jag väl städa använder jag det lite som en form av meditation och avslappning – typ efter jobbet eller efter träningen. Man varvar ner och metodiskt går en runda förbi alla rum – damma av och dammsuga brukar räcka väldigt långt. Har man dessutom inga barn eller sambo som är stökiga så tar det ju väldigt lite tid per gång, säg kanske 10 minuter. Man hinner dock varva ner, städa allt i lugn och ro och sedan njuta av resultatet som man ser och känner direkt.

Noterade att fler och fler skriver om detta och ja, man kan hitta gamla artiklar om städning och kända personer som älskar sysslan. Men när går det i överstyr och blir en farlig syssla som man är beroende av och kanske till och med drabbar familjen och kanske till och med grannarna? Haha, kanske när man börjar youtube:a reviews på dammsugare eller vill ha den dyraste och bästa på marknaden, typ en Dyson? Eller det kanske är riktigt illa först när man städar och samtidigt måste titta på Obsessive Compulsive Cleaners programmet på TV:n? :)

Aja, inser att det är sjuka tankar som nu tagit över här. Ska ta en joggingrunda och skicka tillbaka ett plagg som kom i fel storlek. Behöver rensa tankarna… eller städa lite i huvudet, om man så vill :)