Blogg, Träning | 28 September 2020

MTB i Hellas

“Långa lätta” hette banan som jag hittade på en MTB-sida där proffsen delade mig sig av GPS rutter de har åkt. Jag och Anders skulle försöka oss på en tur – jag med min MTB och han på sin nyfixade gamla cykel som gjorde jobbet, men saknade varken mönster på de smala däcken eller hade någon dämpning alls. Det skulle vara en kul grej. Trodde vi… 🚵‍♂️😬

Rutten var allt annat än “lätt” och ja, den var ändå lagom lång. Vi var tvungna att ändå bitvis bära cyklarna och gå längst med riktigt branta stigningar, parera rötterna och en del stora och hala stenar. Jag har fortfarande kvar ett fint blåmärke efter att ha missat att landa på pedalerna i nedförsbacke. Anders landade också en vurpa efter att ha fastnad med SPD-pedalerna.

Nåväl. 22km och en riktigt rolig runda som slutade på en cykelverkstad för min del. Det ska vi ändå göra om sa vi.

Måste erkänna att man började leta efter en ny cykel när man kom hem efter den rundan. För vad skulle kunna förbättra rundan? Jo en ny cykel och på inget sätt en bättre kondition eller fint sällskap. Haha!

Varje dag på cykeln är en bra dag! Måste erkänna att jag saknar tiden med Team Rynkeby och kampen mot barncancer samt den resan till Paris som vi gjorde 2013… historiskt är på så många sätt… på två hjul!