Blogg | 25 September 2020

Du som knackade på?

Du som för några dagar knackade på – vad ville du? Jag har kollat upp dig och bilen som du kommit i och vet var du är skriven och vad du heter.

Någon gång under senare våren / strax innan sommaren och några månader senare, dvs för bara någon vecka sedan var det en man (två olika vid olika tillfällen), med till synes utländsk bakgrund och med all säkerhet inte är granne med oss (då vi har bra kontakt inom vår trappuppgång) tagit sig in i vårt trapphus (som inte har någon portkod, men däremot en porttelefon som aldrig ringt till mig iaf), och ringt på vår dörr, väntat en stund och senare tagit hissen ner igen utan att knacka på hos andra grannar eller annat. Den senare besökaren verkar också ha tagit en bild på namnskylten.

Vill bara ha detta dokumenterat här. Vi såg dig och har alla signalement nedskrivna.

Då männen gick direkt ur portens huvudentré till sina bilar som parkerades vid porten och efter att ha vänt på ett annorlunda ställe på vägen (om man är local så vet man vägarna ut från området där vi bor) åkt härifrån har vi även kollat upp bilarna av lite billigare modeller och som är privatägda.

My home is my castle och även om någon ringer på är det upp till mig att välja att antingen öppna eller inte. Valet är enkelt – väntar jag inte på dig så kommer du att få gå.