Blogg | 24 September 2020

Road Trip Report 5: Heidelberg

Dag 5 och resan fortsatte. Nu var vi rätt slitna efter så många nya intryck och så många mil. Många skratt och gott sällskap höll oss vid liv och vi var hungriga efter mer upplevelser.

Vi vaknade extra tidigt – vid 06:00 för att redan vid 08:00 vara i bilen och ta oss cirka 4 timmar bort till Heidelberg – ett ställe som varken Vicky och hennes sambo eller vi hade besökt tidigare. Eftersom resan tog en bra stund så lyckades alla i bilen somna förutom mig då som körde på. Ganska lugna vägar utan trafik och det gick ganska smidigt att ta oss hela vägen ner.

Just nu minns jag inte så mycket av Heidelberg och är tvungen att kika på bilderna i mobilen – vad gjorde vi där egentligen?

Jo, vi såg slottet, vi promenerade upp och ner och ja, vi åt. Det vanliga man brukar göra på semestern fast nu har vi upplevt så många vackra vyer på vägen (jag iaf, de andra sov bort det mesta hehe).

Jag älskar friheten i roadtrips då man kan stanna och åka vart och när som helst – det var riktigt länge sedan som vi gjorde en bra road trip och ja, förutom Tyskland kvarstår en bra roadtrip med Katya till Norge – jag skulle vilja visa henne norska fjordvärlden – typ Geiranger fjordarna. Det får vi göra med vår nästa bil då kanske, även om Audi Quattro är exakt det man behöver på en sådan resa.

Nåväl, back to Germany…

Natten innan resan sov vi inte heller då vi råkade parkera bilen precis utanför fönstret och preciiis utanför ett riktigt stökigt studentboende där folk sprang omkring och smällde spritflaskor och söp till typ 04:30 på morgonen. Trots totalt lugnt område så var de stunderna riktigt stökiga och skrek till varandra och kastade cyklarna. Jag som var orolig för bilen tittade ut stup i kvarten och kunde knappt sova… Ja, ibland är det bra att inte se bilen och bara sluta bry sig – vad har man försäkringar till för anyway? Justja – tillbaka till Heidelberg-resan…

På vägen tillbaka började det regna – rejält. Vi lyckades se Romantic Route och några slott på vägen innan det blev helt mörkt och direkt när första molnet täckte över oss och solen var inte längre synlig så åkte vi in i något skogsområde med riktigt krokiga vägar så jag kände mig som en riktig rallyförare. Någon halvtimme senare kom vi ut på autobahn och regnmängden ökade. Jag kröp i 100 km/h medan andra sov – igen. Otroligt! Körde jag för lugnt? Vi kom hem vid 23:00 och var heeeeelt slut.