Resa | 24 September 2020

Road Trip Report 8: Rostock – Stockholm and a night ferry

Vi hamnade på färjan efter att ha spenderat 1 timme i hamnen och innan dess på Rewe där vi handlade några flaskor vin och öl.

Parkerade bilen på övre däck utomhus och kunde snabbt och numera rutinerat hitta till vår hytt och somna riktigt snabbt efter en snabb dusch. Som tur är var inte hytten lika sunkig som den förra, så det gick ändå bra att få bra sömn.

Upp rätt tidigt, men också vältajmat på minuten för så fort vi blev klara har de sagt att alla bilförare kunde nu gå upp till sina bilar, vilket vi också gjorde.

Vi valde att åka direkt mot Stockholm utan några stopp, så vi gjorde det. Väl på vägen insåg jag att tröttheten och den låga hastigheten och även den obefintliga trafiken gjorde det så att övervakningen av bilens körhjälpfunktioner blev jobbig och jag behövde få i mig lite frukost.

Donken it is! Några burgare till frukost – vem drömmer inte om det? Tillbaka till bilen, i med två Red Bulls och vips var vi framme i Stockholm efter en riktigt lyckad resa. Vi var framme vid cirka 14:15 i Stockholm efter att ha klivit av färjan kl 07:15, vilket får ändå vara helt godkänt.

Resan gick på cirka 18-19 kSEK – ganska dyrt givet att vi inte bodde på några lyxhotell och inte besökte några bättre restauranger, utan åt på OK ställen. Hade man kunnat uppleva mer för pengarna? Kanske, men den friheten vi hade under corona med bilen och det antalet städer som vi besökt var ändå svårslaget, så vi var riktigt nöjda båda två! Roadtrips forever!