Resa | 24 September 2020

Road Trip Report 7: Köln – Hannover – Schwerin

Köln – Hannover – Schwerin – vad gjorde vi där egentligen? Not so much måste ändå erkänna.

Hannover åt vi riktigt goda schnitzlar i som serverades av en trevlig rysk servitris på ett väldigt poppis ställe mitt i stan. I övrigt var det OK hotell som låg vid mässan en bit bort från staden.

Vi promenerade som vanligt och har väl inte sett något utöver det vanliga. Det var vackrare ställen som vi hann besöka de andra dagarna – nu var det bara att glida med på enklare stadssemester på vägen hem egentligen.

Schwerin minns jag endast tack vare slottet som också var rätt fint. Minns också värmen som vi upplevde – typ 32 grader och vi åt en parodi till schnitzel (vi var ju tvungna att testa och jämföra) där. Vi var slut och värmen gjorde inte saken bättre. Schwerin har ändå inte imponerat så värst, så det blev en lugn transportsträcka förbi den staden och slottet som var där. Helt OK, men inget “wow” ställe. Ett lugnt avslut på semestern.

Nu när jag skrev ovan kom jag också på en situation som vi upplevde där – en tant i en butik som vi ville besöka i ett försök att hitta glass har börjat skrika och förklara något till mig. Jag trodde hon ville att jag skulle sprita händerna eller ta på mig ansiktsmasken lite bättre, så jag gjorde det. Jag förstod inte vad hon ville då hon skrev på tyska. Någon i kön översatte att jag skulle ta en korg, vilket Katya gjorde, men när vi sedan gick vidare började hon skrika igen – jag skulle också ta en korg för att kunna gå in i butiken. Samtidigt passerade folket oss bakom och gick in utan korg. Här tog tålamodet slut. Varför ska både jag och Katya ha en korg var för att gå in i denna skitaffärs som såg ut som Inn&Finn? Jag slängd korgen längre in och vände. Katya gjorde samma sak i protest. Helt jäkla otroligt. Så ja, eter detta får Schwerin ett sämsta betyg på hela resan. Inte nog att man blev påtvingad masker och handsprit – nu var man tvungen att ha en korg. Vad skulle bli nästa “ordnungs”-regel – att vi inte får gå ut ur affären utan att handla? Skulle vi bli genomsökta? Fy!