Resa | 24 September 2020

Road Trip Report 6: Königswinter – Bonn – Köln

Königswinter och Bonn besökte vi på vägen till Köln där vi skulle övernatta. Vi åt frukost i Königswinter och såg en riktigt lustig äldre man som besökte fiket där vi åt. Han såg ut att vara en gammal krigsveteran och hade lustigt sätt att föra sig på. Har pratade riktigt högt och kastade saker omkring sig. Han fick ex-vis en meny som han kastade på bordet framför sig och sedan öppnade det lugnt. Han kastade ett paraply på bordet och sedan lyfte han bort det från bordet för att lägga den i väskan.

Frukosten var god. Vi gick vidare. Ett av de vackraste slotten som vi såg i Tyskland måste ha varit här. Drachenfels slott som vi besökte på toppen var väl värd ett besök. Det tog någon timme att ta sig ner och vandra där omkring, men det var så vackert att jag rekommenderar det besöket om ni är i krokarna. Vyerna och slottets utförande lämnar ingen orörd. Jag själv är inte slottsfantast men tyckte om det stället.

Vidare till Bonn – en liten håla, om jag ska vara ärlig och efter ett stopp vid Operan / Teaterhuset så insåg vi att staden är ändå rätt sunkig så vi stannade inte där så länge utan föredrog att ta oss vidare till Köln för att se domkyrkan.

Sagt och gjort – Köln – Domkyrkan som låg mitt i staden – ganska nära vårt hotell så det blev några längre promenader runt kvarteret, och den kvällen drog vi vidare till ett hamburgerställe som serverade riktigt god öl och någon form av burgare som vi upplevde som fitnessburgare – egentligen mackor med lite finare och hälsosammare alternativ än det man hittar i vanliga fall.

På vägen hem köpte vi godis för att kompensera burgaren och gick och smaskade samt fotade blixtar som syntes på andra sidan floden. En härlig promenad tillsammans, mitt i mörka Köln efter ännu en händelserik dag och några städer som vi fick uppleva tillsammans!