Resa | 24 September 2020

Road Trip Report 4: Road trip on a Road Trip

Alla vaknade. Snabb dusch. Frukost för de som så ville. Dagens sysselsättning fick bli en kortare road trip för att se närliggande städer. Destinationen fick bli Monschau.

Vi satte oss i bilen och det började snabbt spöregna. Well, åtminstone fick jag bilen tvättad från alla mygg som samlats på vägen. Helt ren bil eftersom det regnade sååå mycket.

Eftersom Monschau ligger i en dal bland höga berg så lyckades vi lura regnmolnet och det stannade på bergets ena sida medan vi fick promenera i lugn och ro och se staden. Promenad och jordgubbstårta var på agendan – helt perfekt en sådan dag.

Efter några timmar var vi klara och styrde bilen mot Aachen. Staden i sig bjöd inte på något speciellt. Vi såg en helt tom red light district och hade många skratt på vägen. Tyckte inte om staden så mycket helt ärligt.

Vi åkte tillbaka till Dusseldorf och åt middag och grillade på balkongen. Det vi upptäckte var att det finns gröna stora papegojor som flyger helt fritt i det vilda i Dusseldorf och är ett välkänt fenomen. Vi trodde att den äppelsaft vi blev bjudna på var något annat när vi först såg det själva, men efter en snabb googling insåg vi att vi hade missat rätt intressant fakta om staden – iaf något som väldigt få känner till om man inte bor i området dvs.

Efter maten tog vi en kort promenad vid floden och ja, en fågel träffade mig efter en välsiktad rännskita i luften :) Vi skrattade och gick vidare för att äta glass – jag brydde mig inte så mycket helt ärligt – semestern får en att slappna av på ett helt annat sätt.

Vi avslutade kvällen med ytterligare ett spel som jag också förlorade. Haha. Inte min dag nog, men vad gör det när man är i perfekt sällskap?

Hemma hos Vicky provsatt vi deras fåtölj som visade sig vara väldigt bekväm – nu kan vi säga att vi köpte en sådan direkt efter hemkomsten och Katya sitter i den i skrivande stund – riktigt bekvämt fynd!

Helgen var inte slut – fortsättning följer.