Resa | 15 September 2020

Road Trip Report 2: Rostock – Lubeck – Hamburg

Första dagen fortsatte i 170 km/h förbi stora vindkraftsparker. Riktigt vackert!

Första stoppet på tyska sidan blev i Lubeck där vi tog en kort promenad i stan efter att ha hittat parkering på ett riktigt centralt ställe. Promenerade över bron med massa hänglås direkt till gamla staden och njöt av vackra smågator och torg. På tillbakavägen promenerade vi längst med kanalen som var full av båtar med turister. Ja, det trots corona, men ändå bra på ett sätt – livet fortsätter.

Efter promenaden blev vi hungriga – vi åt ju inget på båten över till Tyskland och vi har nu varit cirka 24 timmar utan riktig mat. Det var så varmt så vi var knappt hungriga fram till nu. Vi googlade fram en bra pizzeria och insåg att man var tvungen att skriva upp sig på kölista för att få plats – fullt med folk även där. Några minuter senare och vi fick beställa en pizza och lite pasta med skaldjur. Det vi inte visste då var att hela Tyskland var i princip täckt med både gröna flugor och getingar som täckte maten så fort det serverades. Riktigt jobbigt att behöva vifta bort allt det där och snabbt stoppa i sig maten, men vi var så trötta att vi inte orkade bry oss.

Vidare in i bilen och raka vägen till Hamburg. Väl framme får vi veta att AC:n i hela hotellet inte fungerar och att om vi vill att de öppnar ett förnster åt oss så får vi skriva på ett papper om att det kommer ske under vårt eget ansvar. Hur svårt kan det vara att inte ramla ut, tänkte jag? Fönster är väl ändå rätt safe? Jag hade så fel – fönstret som de öppnade åt oss var snarare en hel vägg som gick från golvet till taket och ja, man kunde helt utan problem ramla ut två andra våningen där vi hade rummet. Kul.

Vi somnade trots bullret utanför – öppen vägg mot Hamburgs troligtvis mest trafikerade gata… :)

Frukosten var inte heller så bra – detta dock pga corona då vi fick en banan, ett ägg och ett äpple i en papperspåse serverade. Visst, vi fick välja macka som vi ville, men de la osten på tallriken åt oss – det roliga var att osten smälte och klibbade fast till den varma tallriken som de som omsorgsfullt hade värmt åt gästerna för att maten skulle hålla sig varm längre.

Maskerna i alla utrymmen är nu obligatoriska och det börjar uppstå helt absurda situationer där man behöver ta på sig en mask för att gå 2 meter tills man kan sätta sig ner och ta av sig den enligt de reglerna som är uppsatta… Vi har inte ens börjat vänja oss vid maskerna…