Träning | 30 July 2020

Garmin hacked – träning upphört?

Helt otroligt! Jag har ägt flertalet Garmin klockor under flera år – ja, säkert i 7-8 år har Garmin följt med på mina träningsrundor. Det är för första gången som jag tidigare skrivit om som jag valde att följa ett 12-veckors program för att förbättra min löpning.

Vad händer då? Ju Garmin blir hackat av en rysk hackergrupp Evil Corp som begärt 10 MUSD i ett så kallat ransomware attack. En vecka har det pågått (ungefär) och inget fungerade med klockan eller programmet och man insåg hur träningen påverkades. Visst är klockan i sig ingen anledning till att träna / inte träna, men när man inte ser någon utveckling blir det demotiverande att fortsätta. Jag höll dock i och körde på ändå. Vad händer då? Jo, utveckling som märks av både klockan som noterar ett Vo2Max på en bra nivå, höjer min nivå för performance samt jag noterar utvecklingen på vågen – minus hela 4,1 kg på 2,5 vecka. Helt OK motivation till att fortsätta… Klockan är inte allt. Garmins ryckte är skadat och jag litar inte på deras varumärke längre. Dessutom har jag erfarenhet av deras väldigt dåliga support, så någon mer Gramin-klocka blir det inte i framtiden.