Blogg, Träning | 14 July 2020

Gratis träningsplan utan PT – gratisappar för träning

OK. Jag har ju länge haft den punkten på min agenda – att skapa en egen träningsplan. Nu har jag lyckats göra det utan att spendera en enda krona och igår sprang jag mitt första pass som nu resulterat i en plan för första veckan. Totalt är tanken att detta ska pågå i 12 veckor där jag vid dåligt väder ersätter löpturer utomhus med annan träningsform på gymmet (tur att jag förlängt abonnemanget i tid!) så det lär bli en hel del nötande på löpbandet om vädret är inte med mig.

Målet är tydligt – att kunna springa milen på 47:00 minuter. Jag har tidigare sprungit Midnattsloppet i Stockholm på 48 minuter blankt och det har varit ett rekord som jag jobbat för mellan 2013 och 2015. Samtidigt ska det sägas att det var för ett par år sedan, nämligen hela 5! år sedan och nu när jag också är 5 år äldre så är det rimligt med ett mål att satsa på 47:00 på milen. Rimligt? Why not – jag behöver ett mål att träna mot nu när alla lopp är inställda!

Midnattsloppet Stockholm 2015 – 10 km Män
00.48.00
Midnattsloppet Stockholm 2014 – 10 km Män
Midnattsloppet Stockholm 2013 – 10 km Män
Jag hittade ett par appar som ska hjälpa mig på vägen.
Strukturen handlar om att Garmins Connect App ska hjälpa mig att hålla igång både tempo och variationen i löpturer som är grunden i träningsschemat.
Utöver det fyller jag på med stretch och yoga – något som jag nyligen testat på tack vare Katyas nyfikenhet och nu är nog fast i det också. Man får bättre kontakt med kroppen och mår mycket bättre, så jag har tankat hem appen Yoga som både visar övningarna och håller räkningen under passet.
När jag är väl på gymmet kör jag appen Nike Training och Nike Run Club – appar som jag tidigare skrivit om – dessa har väldigt bra träningsrutiner för olika muskelgrupper som man kan följa. Nu när jag skrev ordet följa – vem plockar fram instagram och söker fram en viss övning genom alla de tusentals träningsfreaks som finns där och filmar sin träning? Det är obekvämt och går inte att spara / söka fram på något enkelt sätt…
Just ja, utöver ovan så har jag också tackat ja till nedan challenge som kommit in i min mejllåda. Alltid kul att starta detta och se hur länge man håller ut – det är en ganska tuff utmaning ändå speciellt om det ska pågå i en månad.
Let’s go!