Blogg | 13 June 2020

Oscar Eide review. Got’em, but…

Jag har länge varit på jakt efter ett par riktigt bra solglasögon som skulle passa min ansiktsform, hålla bra kvalitet, skydda mot UV, vara polariserade och ja, kosta lite mer än de Prestige glas för 150 SEK som jag har haft på mig i säkert fem år.

Många tillverkare har gått online och gjort det svårare att prova bågarna. RayBans däremot var inget alternativ. Alla har dem ju och då funkar de inte för mig direkt.

Jag hittade ett par Oscar Eide Larvik S2 C2 6315. De satt fint, men… här skulle man vilja beskriva upplevelsen av att köpa dessa hos Synsam på Mall of Scandinavia.

Dels så har jag fått info flertalet gånger och från flera säljare om att man kan få dessa med styrka. Jag har varit i butiken och provat dessa flera gånger när Katya var där och grejade med sina linser och bågar. Men när jag skulle beställa just dessa med styrka så gick det inte att få de med styrka för att glaset i så stort format kan inte tillverkas med styrka. Galet. Trodde tekniken har kommit ikapp lite där.

Den andra grejen är att när bågen kostar närmare 3000.- i ordinarie pris så förväntar man sig åtminstone en putsduk, men Synsam har här täckt upp och slängt in en Fellipini duk av väldigt kass kvalitet som luddar. Öhhh!

Det tredje var att glaset, när man putsar det med fingrarna, rör sig omkring i bågen som om det vore ett par leksaksglas för 10 kronor på loppis. Oscar Eide – skärpning!

Det fjärde i denna story blev tyvärr upplevelsen av att bära dessa i solljus (vilket man inte kunnat testa i butiken). Man ser sig själv i reflektionen på insidan och kan nästan se bakåt iom att glaset reflekterar allt som händer bakom en.

Jag kanske är en amatör när det kommer till bågar, men för de pengarna antar man att det blir bättre kvalitet. Tyvärr får Oscar Eide från Norge ett väldigt lågt betyg trots sitt höga pris. Frågan är om man ska behålla dem då det annars inte finns något vettigt på marknaden i alla fall?