Blogg | 2 June 2020

Lördagsnöjet – ut och kolla på bilar

Ibland, typ vart annat år, brukar jag och Katya uppdatera oss kring nyheterna på bilmarknaden. Dels för att se vilka nya modeller och nya tekniker är tillgängliga för den breda publiken, men också för att eventuellt kika på vår nästa bil.

Iom missnöjet med vår nuvarande, som jag skrev om för någon dag sedan, skulle vi ut igen.

Jag ville kolla på Mercedes, medan Katya valde Alfa Romeo och Jeep. Vi vet ju vad man får hos Audi, BMW och VW, men de andra märken har aldrig gett oss den där wow och vill ha känslan…

Man förstår också varför det har varit så.

När du kliver in hos Hedin Bil så känner man sig ovälkomnad så när säljaren kommer fram får man inget fint bemötande. Säljaren säger att all info finns på webben och det är också där man kan se vad som finns i lager och hur mycket en bil skulle kosta anges också online.

Vad är då syftet med en säljare i en bilhall nuförtiden? Han berättar varken om specen på bilen och hänvisar till webben, så vad gör han där egentligen?

När man kliver in hos MB ser man några fina bilar. Fina på utsidan, men när man kliver in och sätter sig i de känner man hur glansigt och plastigt allting är. Nya GLB SUVen känns som en Ford Transit och har noll komfort. Galet.

Vi förstod att de klassiska Audi, BMW och möjligtvis VW är det man ska kika på framåt och spara tid på att undvika gå omkring i tråkiga bilhallar med gamla bilmodeller…