Blogg | 18 May 2020

Information is beautiful

Nyfiken nörd som man är och dessutom lite verksam inom området (presentation av data på ett begripligt sätt) så har man en försmak för statistik och grafisk presentation.

Jag har hittat en snygg hemsida där man samlar uppdaterad och intressant statistik kring olika frågor – både samhällsaktuella och inte riktigt. Naturligtvis så är det absolut mest använda och omnämnda statistiken alla följer live är kring Covid-19 (gah!), men det finns massa annat roligt att kika på där. Inte minst hämta inspiration för hur man kan presentera sin egen data i olika sammanhang i jobbet ex-vis.

https://informationisbeautiful.net/

Just nu ligger Sverige på cirka 3800 avlidna personer och ärligt talat nu när det börjar lugna ner sig lite överallt, så tror jag att man slutar rapportera det med lika hög frekvens efter att vi uppnår cirka 6000 personer. Det är ungefär då som man tappar intresset för detta medialt. We’ll see…