Blogg | 17 May 2020

Bland fotbollsföräldrarna…

Idag var jag på Djursholms IP och kollade på matchen mellan Djursholm och Sollentuna som slutade 10:3 som vann på hemmaplan.

Måste säga att utvecklingen går framåt även där. Nu är det inte bara morsor och farsor som står och hejar på sina kära barn, utan nu är det all-in på fullaste allvar. Matcher filmas av en VEO kamera som följer bollen för att senare kunna analysera matcherna hemma eller sändas live för att de föräldrar som “har annat för sig” under tiden som barnen springer omkring efter bollen kan se matchen live via appen. Inte nog med det så finns det en jourhavande förälder  som håller koll på ställningen i matchen och genom en gemensam WhatsApp grupp skickar ut meddelanden om vem och när har gjort ett mål så man kan följa statistiken – även det – live!

Rätt intressant att se hur tempot är på de unga grabbarna. Även om jag själv har aldrig tyckt om fotboll så är det nu man skulle kunna tänka sig att köra lagidrott – kanske innebandy, men jag själv är nog lite för långsam för det, fast samtidigt – vem skulle våga tacklas? ;)

En bra dag i solen och regnmolnen kom precis när matchen blev avblåst.

Vidare hem och sedan en cykel-/joggingtur – ett kort varv denna gång, men helt okej dag med lagom pulshöjande aktivitet och några solstrålar!