Blogg, Träning | 17 May 2020

Löptur i Haga igen, men kanske är den sista?

Igår har jag lyckats få in två träningspass under dagen. Morgonen bjöd på badminton och efter vila har jag samlat de sista krafterna och tog bilen ut till Hagaparken. Parken har alltid varit mitt andra hem trots att jag sedan 9 år tillbaka bor på andra sidan av stan. Ändå har jag lyckats ta bilen till parkeringen och alltid kunnat känna glädjen och njuta av de stigarna som finns runt Brunnsviken. Dessa omgångar har blivit färre nu när vi har ett ganska fint spår runt Bromma, men ändå – turer till Haga är mina favoriter. Jag har också skrivit otaliga gånger om promenader där och idag vet jag faktiskt inte hur många varv runt Haga jag har sprungit – flera hundra är ju säkert…

Igår när jag kom till parkeringen såg jag en mindre trevlig syn av att den höll på att bli ett läger för de skåpbilarna och dess ägare som har utländska regplåtar. De bäddade sina sängar gjorda av lastpallar inför nattens sömn och gick igenom, vad det såg ut som, dagens stöldgods. Det grillades middag på engångsgrillen direkt utanför bilen. Onekligen stökigt runt bilarna och givet att man skulle parkera bilen på andra sidan parkeringen var det aningen oklart om man skulle kunna komma tillbaka till den egna bilen som var i lika körbart skick eller om den skulle plundras på diesel (vilket man kunnat läsa om i vårt områdes FB-grupp för 1-2 veckor sedan). Synd. Verkligen synd att det har blivit så. Hade jag dessutom varit tjej skulle jag absolut inte våga mig på att springa i Haga själv vid 21-tiden trots att det är ljust ute såhär dags.

Nåväl, efter mina lätta 5 km var det dags att avsluta parkeringen och bege mig hemåt. En trevlig och avslappnande biltur efter rundan men chill out musik i högtalarna. Såg några poliser på vägen som patrullerade, kanske i något fel område, men vad vet jag… Jag har ju inte drabbats…