Blogg, Träning | 11 May 2020

Disc och löpning

Vardagen har onekligen vänts upp och ner och nu när man inte går ut så mycket i vanliga fall är det desto viktigare för mig att vara ute på fritiden. Försöker hitta nya sätt att träna på och samtidigt vända det till någon form av lek. Vanliga joggingpass har blivit lite för tråkiga och det känns halvjobbigt att tugga kilometer efter kilometer efter samma slinga och dessutom på asfalt. Har tänkt att man bör skaffa sig en viktväst för ändamålet, men samtidigt springer man ju inte milen på 40 minuter, så även där finns det potential. Kanske är det dags för HIIT?

Såg ett inslag på Nyhetsmorgon där de visade en sport som många går all-in på. Discgolf verkar ha blivit en fluga på sistone – något som jag iofs själv funderat på i 1-2 säsonger tidigare, men att det aldrig blivit av. Nu tog jag mig till XXL som ligger alldeles intill mitt hem och köpte två discar (?) – en driver och en midrange. Nu har jag och Katya lyckats spendera 3 timmar ute vid två tillfällen och kastat de till varandra. Trodde inte det, men om man sätter några regler kring detta så kan det bli en riktig rolig leksak med mycket spring och bålstyrka. Inte nog med det så tränar man precision och aerodynamik :)

Känns som att det blir ett nytt inslag de kvällar det är soligt ute! Rekommenderas varmt!