Blogg | 9 May 2020

Året med flest inbokade resor som inte blev av…due to corona…

Otroligt! Året då vi hade flest bokade resor samtidigt – till Belgien, Schweiz och Tyskland vid tre olika tillfällen – har fått en konstig fortsättning på grund av det där viruset. Vem kunde tro det? Har ärligt talat inte förutsett det viruset fram tills det blev ett faktum. Samma helg som vi skulle resa till Belgien har Sverige meddelat att de stänger gränserna. Sjukt.

Nu när vi snart är halvvägs förbi Maj och sommaren är bara runt hörnet sitter vi och läser nyheter om att SAS får akutstöd från sina ägare, att Hertz (där vi för övrigt bokat en hyrbil för en av våra resor) är nära konkurs och att marknaden för begagnade bilar kan bli översvämmad av de bilar som Hertz äger… Vad ska man då själv göra? Vi valde att minimera riskerna och passa på att bli mer spontana.

Brysselresan är ju kvar och är fortsatt bokad – både biljetterna och hotellet har flyttats fram i hopp om bättre tider. Schweiz har vi däremot lyckats avboka och fått tillbaka vouchers från SAS. Tyskland däremot är det halvdant med – jag har just nu avbokat Hertz, men har kvar flygbiljetterna (som även de skulle behöva bytas till senare datum och annan destination). Vi valde att kanske ta bilen till Tyskland och bila över till Bryssel – det ligger som tur är bara två timmar från Dusseldorf som vi skulle till för att besöka Katyas vänner.

Nåväl – vi får välv se vad som händer här framöver, men onekligen lite udda att det ska hända just det året som vi hade flest bokade resor samtidigt på en gång… :)