Blogg | 22 October 2018

För gammal för gaming?

Helgen har spenderats med lek och bio.

Först bokade vi bio och var på Mall of Scandinavia för att se filmen Halloween med Jamie Lee Curtis. En random skräckis med det okomplicerade namnet, men skådespelarna var ändå ganska kända. En helt okej film, men som har ganska högt betyg på IMDB – hela 7,6 av 10, vilket brukar vara rätt bra betyg i genomsnitt. Det var däremot i lördags, men redan i fredags var jag och köpte en Nintendo NES – en gammal klassiker med 30 förinstallerade spel som Super Mario och en massa andra lika roliga spel som inte kräver internet uppkoppling, några strategiska kunskaper och är egentligen bara en temporär rolig tidsfördriv snarare än heltidshobby.

Jag har aldrig varit någon gamer. Aldrig spelat några spel eller haft tålamodet att sätta mig in i detaljerna kring eventuella koder till hur man lyckas ta sig till nästa nivå. Visst, jag har spelat Counter Strike när det spelet kom och har klarat hela Need for Speed när det kom till PC, men aldrig mer än så.

Nu när helgen skulle spenderas i spelets tecken så dammade jag av min gamla installation av Counter Strike, eller CS:GO som det numera heter. Trodde att det är lite som att cykla… Men jäklar hur mycket stryk man fick av ynglingarna som verkad ekunna sin sak. Hade knappt någon chans mot dessa, och det är väl tur det kanske.

Nåväl, insåg snabbt att jag behövde återuppta mina kunskaper kring allt som har med spel att göra – mest för att kunna förstå vad som gäller för ungdomen nu. Samtidigt inser man att ja, man har ju blivit gammal… Leksakerna har bara blivit dyrare och skärmtid är något man inte längre prioriterar lika mycket… :)

Ibland är det sock väldigt viktigt att inte ta sig på för stort allvar, tillåta sig själv att vara barnslig och det är aldrig för sent att lära sig något nytt om en liten lucka har uppstått. Det breddar och berikar ens liv.