Blogg | 7 January 2017

Mini letar ny ägare – igen

Mini Cooper – min första bil som jag importerade från Tyskland letar ny ägare. Denna gång sitter den, tydligen nyrenoverad, hos Arthursson Bil i Örebro. Priset är otroliga 43000 SEK trots att motorn och växellådan har varit isärplockade i ett tappert försök att hitta missljudet som fyllde kupén varje gång man körde på de lägre växlarna. Det finns Coopers som säljs för en billigare peng, men denna håller nog sitt värde pga den sällsynta utrustningen (helläder, AC, dimljus etc) samt färgen (silver med silverfärgat tak). Priset är dock detsamma som jag lyckades sälja bilen för när den läckte olja och växellådan lät som om den precis skulle haverera. Än idag minns jag hur den unga killen som köpte den har knappt provkört bilen, men ville absolut ha den – stackaren. Det han inte visste är att Mekonomen, AutoExperten och en del privata mekaniker har försökt sig på bilen utan att lyckas fixa missljudet.

Carfax ger en historik på 19 händelser – ganska många för en vanlig bil med få ägare. Efter min försäljning har den dock kört 3000 mil, vilket visar på att någon har haft nöjet att köra och fixa den lilla go-carten.

Nåväl, hoppas bilen hittar en lycklig ägare och att bilen säljs så transparent som möjligt.