Blogg | 11 February 2010

Facebook statusrad säljes i reklamsyfte!

facebook status

Jag har kommit på tanken att sälja sin egen statusrad på facebook. Dyrt.

Är det konceptet först i Sverige? Visst, företag använder sig av facebook grupper och annan media för att göra snabb reklam för folket, men har privatpersoners statusrader sålts tidigare i samma reklamsyfte? Inte? Då är jag först att erbjuda detta!

Tanken är enkel. Har man många vänner och känner de flesta åtminstone lite mer än ytligt, så är det enkelt att presentera målgruppen för annonsören som i sin tur gör en ännu mer inriktad annons. Samtidigt tar effekten av gruppen över och om en annons handlar exempelvis om en resa till fjällen är det enklare att samla ihop sina vänner som man utsätter för reklam och genomföra resan än om man är ensam som utsätts för samma annons och ska gå igenom alla sina vänner för att “kolla läget”. Samtidigt kan annonsören ge rabatt till närliggande vänner och det bildas en win-win situation där företaget når konsumenterna som i sin tur är glada över personliga annonser som når ännu mer inriktat. Detta skapar också en mer personlig relation mellan företaget och kunden.

Naturligtvis skall statusraden säljas med bifogad text att annonsen är välbetald. Är säljaren en välkänd person som folk vill vara vänner med fördubblas annonspriset och därmed intäkten.

En sådan annons kan nå massor på bara några sekunder! Annonsören SMSar säljaren och den sistnämnde uppdaterar statusraden via exempelvis sin mobil.