Blogg | 9 February 2010

Richard Branson tror på oljekris 2015

Sir Richard Branson, grundaren av Virgin Group, har vid ett meddelande till den brittiska regeringen sagt att han tror på en oljekris redan under år 2015. Den krisen, enligt Sir Branson, kommer att vara värre än den senaste finanskrisen som hade med krediterna att göra.
“Vi har en chans att förbereda oss den här gången. Det viktigaste är att utnyttja tiden väl.” – sa Branson.

richard-branson-virgin-plane

Det betyder att den redan tuffa tiden för flygbolagen och inte minst SAS, som den svenska regeringen tror på genom att ge företaget miljardstöd, kommer att förvärras. Richard Branson tror på oljekris (och därmed kraftigt ökade utgifter för flygbränslet) samtidigt som SAS förväntas vara lönsam på längre sikt… Verkar som att det kommer ta längre tid för SAS att ställa upp sig igen?

Återstår att se. År 2015 kommer snabbare än vi tror.