Blogg | 8 April 2013

Göteborgsgirot – Vätternrundans goa lillebror.

Göteborgsgirot – är den go eller? Jomenvisst, det ser ut att bli knött på loppet inom snar framtid.

Göteborgsgirot bjöd på en liten och spännande föreläsning om loppet och naturligtvis träning inför det.

1

Vad säger man om själva loppet?

Loppet går igenom Göteborgs alla stadsdelar och stadsloppet sträcker sig genom 70km därav 5km är grusväg. Säkerheten under loppet trots sin ringa ålder och antalet deltagare är mycket bra och ribban sätts högt. Om ett par år ska loppet vara ett av världens största cykellopp.

Inte omöjligt om man tänker sig att exempelvis Vätternrundan är ett alldeles för långt lopp för att så många fler ska kunna känna sig säkra med att anta den utmaningen varje år och ha det som ett mål att träna mot.

Loppet i sig är väldigt brett och det finns delmoment som enklare 25 MTB lopp och aningen svårare och mer teknisk bana på 37km, den också för MTB. Landsvägskörningen bjuder som sagt på ca 70km lång bana som är egentligen tänkt att vara ett slags halvmara på cykeln.

Rimligt och intressant enligt mig. Jag kommer att delta i loppet om inte i år (beroende på mina andra redan bokade lopp) så kommer jag att dra ner till Göteborg och bekanta mig med områdena och loppet.

2

Presentationen hölls av tre personer. Mattias Reck (första bilden) – förbundskapten för det svenska cykellandslaget, Fredrik Lundgren (andra bilden) – projektledare för #gbggiro, sam inte minst Jonas Colting (bild nedan) – VM-två i triathlon.

Här tipsar Jonas om en utmaning att anta efter Göteborgsgirot: Ö till Ö loppet. ;)

4

Mattias Reck berättade lite om hur ett cykellag fungerar.

3

Kort sagt – mycket intressant föreläsning och ett lovande projekt som jag kommer att delta i som cyklist. Rekommenderas varmt.

Nedan är bilder från minglet där bloggarna tog lite bilder, snackade cykling och annat trevligt under kvällen på Scandic Grand Central tillsammans med Göteborgsgirots ledning.

5

7

8

6

9