Blogg | 15 July 2012

Team Rynkeby 2013 – engagemang till förmån för barn med cancer

Jag har precis nu skickat in min ansökan för att komma med i Team Rynkeby Sverige (Stockholm) 2013.

— Vad och vilka är Team Rynkeby?, frågar ni?

Jag svarar:

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. 2011 samlade Team Rynkeby in 13 Mkr i kampen mot barncancer.

Varje sommar i juli cyklar 600 personer från Danmark och Sverige för att stödja barn med cancer och deras familjer. Under året deltar cyklister i olika team för att samla in sponsorpengar och arrangera olika events. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet till Paris.

Deltagarna i Team Rynkeby Sverige är motionscyklister, kvinnor och män, i alla åldrar med vitt skilda yrken, utbildningar och bakgrund. Deltagarnas olikheter och deras geografiska spridning i Danmark och Sverige gör det lättare för Team Rynkeby att sprida budskapet om insamlingen för barn med cancer och deras familjer.

 

Känner personligen att jag stödjer organisationen och vill gärna vara med och engagera mig i kampen mot cancer. Hoppas starkt på att jag kommer med 2013 års laget i Stockholm.