Blogg | 23 February 2012

Tweets blir sökbara i Ryssland

Twitter är en erkänd källa till live och operativ information från världens alla hörn. Nu ska alla tweets bli sökbara i Rysslands sökmotor Yandex ( www.ya.ru eller www.yandex.ru ) – allt detta live och med omedelbar indexering i söksystemet. Det skriver Reuters.

Själv kan jag tillägga att Yandex är ett av företag som jag själv skulle investera i. De är mycket framgångsrika och har ett stabilt varumärke i Ryssland. Just varumärket har utvecklats av den eminenta designbyrån / studion Art.Lebedev ( www.artlebedev.ru ) som har tagit fram en mängd olikatjänster som finns inom Yandex. Jandex var för övrigt ett av landets första företag i Ryssland som vågade och bytte deras logotyp från den engelska stavningen till den ryska ( Яndex => Яндекс ).

Utvecklingen kan man se här: http://www.artlebedev.ru/everything/yandex/identity3/

Ett smart drag av Yandex som jag personligen följer noga.