Blogg | 12 February 2012

Sportsday

Idag var det dags att officiellt dra igång löpsäsongen. Förra måndagens Runday.se‘s runda blev en utmärkt inspiration till att dra igång säsongen på allvar, vilket vi också tackar för. Vädret tillät projektet med att ta sig till Hagaparken och varvet där blev 5,2km långt. Lite halt i spåret, men ack så trevligt. Det blir bra tilläggsträning till spinning och gym som jag annars kör med årets Vätternrunda som mål.

Som känt har jag gått med i ett vad om vem i vårt lilla gäng på 6 personer ska ta segern i 300km cykling runt Vättern. Tävligen går av stapeln i Juni så det är bra läge att lägga i en hög växel om man ska ha någon chans.

Vid sidan av all spinning och joggning och gym så är ju snön snart borta och då är det dags att sätta sig på cykeln igen och få ett extra par mil under bältet. Målet innan Juni är att ta sig Stockholm-Gävle-Stockholm under ett dygn samt hinna med ett par uppfriskande vändor till Uppsala, likt den jag och G. gjorde strax innan kylan slog till under 2011.

Kanske vore inte så dumt att dra igång Bikeday.se så man får med sig ett gäng cykeltokiga som gärna hänger med på äventyr. Om ni från Runday.se läser detta – hör av er, så kanske Bikeday.se blir ett perfekt komplement till joggningen under sommaren och ännu fler tar del av den trevliga gemenskapen under gruppträningarna, nu när ni växer. Jag har hålla i det hela och Runday blir ett större rörelse som fångar ännu fler sportintresserade.

Nåväl. Nog om träningen idag. Nu är det energirik mat som gäller och sedan blir en vilokväll framför kvällens primiär av Kontoret med Ove Sundberg för imorgon drar träningen igång igen.