Blogg | 12 December 2011

Moving in

Tre flyttar på ett år. Smidigt när man inte har några tillhörigheter alls.

“Jag skickar upp en bensindunk till dig när du ska flytta”

– fick jag höra när jag skulle flytta från Umeå till Stockholm för 1,5 år sedan.

“Varför?”

, undrade jag.

“Så du kan bränna upp allt och slippa flytta ner allt skräp.”

, blev svaret.
Den flytten lyckades jag göra i en Skoda Octavia kombi.

Denna gång har det blivit mycket krångligare trots att jag egentligen hade ett par strumpor, en bärbar laptop och en mobiltelefon att flytta med mig. Soffa, säng, tv, datorer (2), väskor med kläder, tvätt-, diskmaskin, torktumlare, mattor, lampor, barbord, barstolar, glas, tallrikar, bestick och en jäkla massa annat skit man har lyckats köpa på sig på en vecka som gick i shoppingens tecken.

Inom kort kommer allt på plats och då kommer det bilder. Och en fet inflytningsfest. För stereon är inhandlad och värms redan upp med sköna lounge beats, medan jag sitter i ett litet kontor i ett av lägenhetens hörn och småtrivs med en kopp kaffe strax innan läggdags.