Blogg | 24 November 2011

Gretzky eller Einsteinium

-“Titta vilken nummerlapp du fick! Vet du vilken hockeyspelare har samma nummer?”, syftade den trötta servitören på nummer 99 när jag beställde pastan.

På mitt tyvärr ointresserade svar fick han brista ut i:
-“Skärpning! Du måste ju ha koll.”

Pastan serverades till sällskapet:
-“Två pasta med chili. Och en ‘klen pasta’ stod det.”, sa servitrisen frågande med referens till den nummervise servitören som hälsade på ett lustigt sätt till mig.

Att Wayne Gretzky hade det nummret antog jag redan när jag satte första tuggan i munnen. Men varför ska man hålla så onödig info i huvudet? Jag kunde naturligtvis kontra med:
-“Vilket grundämne har atomnummer 99?” (Einsteinium) men valde att inte sänka mig till hans nivå.

Tycker och har alltid tyckt att de som kollar på fotboll och kan sedan diskutera ‘den snygga passningen någon gjorde under den 8:e minuten”, eller memorerar att ‘nummer 99 tillhör hockeyspelaren Gretzky’ är tråkiga människor att umgås med. Folk som inte kan bidra med någon vettig och användbar kunskap i en konversation är ointressanta och det värsta jag vet. Likt servitören som har tagit hand om mitt sista besök på det haket.