Blogg | 30 August 2011

My 300km night race of 2012. The beginning.

Det började med en slö kväll. Lite slösurf mellan maten, kvällsjobbet hemifrån och kanalbyten på TVn. En rolig historia om att det går att köra Vättern runt på skärmen och några bilder. Tanken slog att man kanske ska prova detta. Jag sa till mig själv: “Jag kör!”.

Nästkommande dag undrade jag om några fler skulle dit. Ingen skulle. Ingen ville. Jag uppdaterade Facebook och undrade: “VatternRunt för ca 17000:- eller en semester och en massa resande för samma cash? Tufft beslut.” En svarade (vi kallar honom Mr G). Han ville haka på. Dagar senare spreds nyheten om att jag skulle köra Vätternrundan med Mr G. Folk började satsa pengar på vem av oss två skulle få bäst tid. Det hela drogs så långt att till och med de som inte skulle cykla drogs in och utmanade mig och Mr G i en lagtävling. Nu är vi 3 lag om 2 personer i varje. En vadslagning polare emellan med cash inblandad. Ingen av oss har en cykel. Ingen har cyklat 300km i en etapp. Inte på natten. Inte efter en hel dags arbete på kontoret. Inte på en racing cykel. Ingen har ens tränat cykling som sport.

Idag blev jag ägare till en Nishiki Race Carbon 56 i kolfiber. År 2012 ska jag tävla mot 5 av de ca 35000 cyklister som ska köra 300km lopp runt Europas sjätte största sjö – Vättern. Loppet lär ta cirka 15 timmar. Om vi håller en snitthastighet på 20km/h. Om…