Ekerö run

    Blogg | 30 June 2020

Nästan romantiskt. Solnedgång. Tomma vägar. Vi två far fram, först i bilen till Brostugan för en snabb parkering och vidare på cykel och inlines. Småsnack på vägen, och jag får hjälp i grusiga nedförbackar. Det är kärlek det.

Katya njöt av de fälten som belystes fint av solen och som var både till höger och vänster om oss.

Jag njöt av varje steg på inlines, sällskapet och den fina kvällen som vi gjort det till. Det krävs så lite – bara att ta sig ut och ha ett mål. Ibland behövs ens inga mål – att få bara vara under en måndagkväll är det bästa som finns. Så var det även denna gång. Kärlek.

Midsommardejt

    Blogg | 29 June 2020

Dagen efter Midsommaren! Ahh, när hela Stockholm, eller ja, kanske till och med landet, sover ruset av sig och det är lugnt på gatorna så älskar jag att vara ute och njuta av tomma gator.

Denna dag blev det en dejt – vi tog oss till helt tomma Fotografiska och därefter njöt av en pizza och combucha på deras uteservering i solen. En grym ‘dagen efter’ dag mitt på en tredagars weekend.

Fotografiska bjöd på en helt OK utställning, men som vi också sa så är det sällan man blir helt missnöjd med vad Fotografiska ställer ut – det finns alltid ett par tavlor som sätter sig på näthinnan.

Pizzan som vi delade som snacks var god om än något mindre än vi trodde. Hjortsalami och surdeg med tomater och grönt.

En trevlig uteservering helt enkelt där man ser kockarna laga de enklare rätter som stället bjöd på.

Vi njöt mest av solen och snackade.

Pingis utomhus och barnkalas.

    Blogg | 29 June 2020

Idag var vi på barnkalas och firade F och L som fyllde 10 resp 6 år! Hur kul som helst att vara i solen, njuta av gott sällskap, träffa familjen, äta en god tårta (flera faktiskt!) och sedan också spela pingis på detta, samtidigt som de yngre kidsen spelade vattenkrig i värmen på gården.

Spelade mot E. Hon var hur duktig som helst, så jag fick anstränga mig ordentligt! Trots vinden som blåste så fick vi en hel del goda omgångar och det gjorde hela kvällen.

Alltid lite kul med gott sällskap och pingis! Och tårta såklart! :)

Inlines!

    Blogg | 28 June 2020

Hahaha! Ja, jag är 33 år gammal, men som sagt, jag fortsätter att fylla livet med nya upplevelser och denna gång har det blivit ett kärt återbesök till goda throwbacks. När jag var 10-12 år gammal levde vi inte så flådigt – min mor som kämpade med att ge mig ett gott liv hade en dröm om att ha råd med ett par inlines till mig för att jag som liten kunde åka runt med de andra kidsen i kvarteret. En sommar fick jag inlines som jag så mycket ville ha, och är evigt tacksam för detta i allt min mor gett mig i livet. Det har blivit lite av en symbol för mig – att njuta av det man har, vara tacksam för det man får och alltid sträva mot det bättre, vilket hon alltid gjort! <3

Denna gång har jag velat kombinera, äventyr, lagom med nya upplevelser och kanske lite idrott och utomhusaktivitet.

Jag åkte och köpte inlines till mig själv.

Katya satte sig på en cykel bredvid mig och hejade på! Otroligt tacksam för den upplevelsen och sällskapet – för visst hade jag kunnat vara där helt ensam?

Kvällen blev magisk – några osäkra steg och några “näravurpeupplevelser” senare tog vi oss runt Bromma flygplats. Några skratt och några “shittt, nur gåreförfooort!” gjorde kvällen.

Evigt tacksam till min mor som gav mig allt jag kunnat önska mig och lite till (inte minst att jag lärt mig åka inlines, kunskap som jag hade nytta av i veckan!). Och tack till Katya som följt med och är vid min sida. Det är värt mycket. Upplevelser som stannar med en livet ut. Det är det som är livet.

Det blir nu snart dags att ställa min mor på ett par inlines – även här bara för upplevelsens skull. Hon har sagt att det hade varit kul! :)

Insomnia

    Blogg | 25 June 2020

Snacka om att ta vara på ljusa dygnet… Idag gick jag upp 04:25 – det är galet varmt inne och jag känner mig utvilad. Den ljusare tiden gör att man också känner sig piggare direkt på morgonen. Så jag känner att det är dags att ta vara på dygnet och kanske nyttja de timmarna man nu fått för att jobba lite mer effektivare så man kan njuta av solen och värmen utomhus senare på dagen istället.

Noterade en halv rolig sak också är att mina kollegor, av mejl att döma, gick och la sig för typ 2-3 timmar sedan bara… Fler än bara jag som inte kunnat sova inatt. What’s going on, liksom? :)

Ostbricka på balkongen

    Blogg | 24 June 2020

Här sitter vi. Mätta efter en fin middag på balkongen. Ost, kakor, sylt, chark och en öl. Njuter av +28C och vindstilla vädret. Sjukt bekväma solstolar. Utsikten – den är alltid fantastisk från vår lägenhet med sjöutsikt mot Bällsta ån, men idag ännu finare. Luftballongerna har börjat trafikera igen! Sommaren är här med andra ord! Och vi njuter!

Glad Midsommar – Sol i Grisslehamn

    Blogg, Resa | 20 June 2020

Wow! Sol! På midsommar!

Vi var tvungna att nyttja detta tillfälle och begav oss ut på resa denna Midsommarhelg!

Upp ganska tidigt för min del – hann med några koppar kaffe och en lugn morgon innan Katya vaknade. Vi packade väskan med lite vatten, frukt och chips och tankade bilen lite snabbt.

GPS var inställd på Grisslehamn – vi har inte varit där tidigare och det kändes som ett bra ställa, inte så långt hemifrån att besöka under en dagstur.

Väldigt vackra ställen såg vi på vägen och sicksackade oss fram till stadskärnan efter att ha stannat  vid olika stränder för att hitta en skön plats att landa på.

Väl inne i stan tog vi en skön promenad och en glass innan vi bänkade oss vid stranden och kunde njuta av solen och den sköna vinden. Efter en ganska hektisk vår så är dessa timmar varit exakt det jag behövde för att vila ut och bara njuta utan några måsten – i riktigt fint sällskap! Man behöver faktiskt inget och ingen annan i livet dessa stunder.

Bjuder på några bilder från dagen som har varit fantastisk! :)

Glad Midsommar!

Helgens aktivitet

    Blogg | 15 June 2020

…har bestått av badminton vid Eriksdalsbadet på lördagsmorgonen och lite kajak på söndagen.

Vet inte vad det var, men tippar på sömnbrist och för mycket kaffe, men lördagens badminton var ingen rolig upplevelse för oss. Vi fick genomlida den mer eller mindre. Spelet var sådär, men det har ändå varit skönt att röra på sig direkt på morgonen. Matcher kl 09:00 är ändå de skönaste, när man är klar med sig träning och sedan redo för en heldag med annat för sig. Så vad gjorde vi sen? Jo, vi gick hem, åt en riktigt fin frukost och jag somnade i 3-4 timmar, så ja, jag sov bort hela lördagen. Vaknade vid 15:00 och drog igång högväxeln – vi skulle hinna till Brunnsviken för lite kajak.

Väl där insåg vi att, ja, det blir en omöjlighet – det kryllade av folk på både uthyrningen, badbryggorna och det var även fullt i vattnet bland alla kajaker, kanadensare, ankor, badbollar, folk som plaskade och hoppade från bryggor!

Vi fick skriva upp oss på en lista och fick plats nr 5. Eftersom uthyrningen stängde vid 19:00 och vi ville hyra kajaken i två timmar fick vi vänta till cirka kl 17:00 för ett beslut om plats, men väl kl 16:45, efter cirka 1 timmes solande i gräset, fick vi ge oss och styrde bilen hem. Hämtade upp en god sushi och intog en bra plats på balkongen – alltid soligt, folkfritt och bekvämt.

Eftersom kajaken failade i lördags var vi först i kön på söndagmorgon istället och kunde lyckligtvis hyra en tvåmanskajak i några timmar.

Jag fick en skön t-shirt bränna och vi njöt av varje liten våg som vi fick surfa på. Alltid en sådan teamkänsla när man ror mot samma mål.

Efter det korta äventyret fick vi ge oss och återigen drog hem för en god frulle och lite vila.

Jag jobbade resten av kvällen medan Katya har utnyttjat tillfället och spelat PS4.

Oscar Eide review. Got’em, but…

    Blogg | 13 June 2020

Jag har länge varit på jakt efter ett par riktigt bra solglasögon som skulle passa min ansiktsform, hålla bra kvalitet, skydda mot UV, vara polariserade och ja, kosta lite mer än de Prestige glas för 150 SEK som jag har haft på mig i säkert fem år.

Många tillverkare har gått online och gjort det svårare att prova bågarna. RayBans däremot var inget alternativ. Alla har dem ju och då funkar de inte för mig direkt.

Jag hittade ett par Oscar Eide Larvik S2 C2 6315. De satt fint, men… här skulle man vilja beskriva upplevelsen av att köpa dessa hos Synsam på Mall of Scandinavia.

Dels så har jag fått info flertalet gånger och från flera säljare om att man kan få dessa med styrka. Jag har varit i butiken och provat dessa flera gånger när Katya var där och grejade med sina linser och bågar. Men när jag skulle beställa just dessa med styrka så gick det inte att få de med styrka för att glaset i så stort format kan inte tillverkas med styrka. Galet. Trodde tekniken har kommit ikapp lite där.

Den andra grejen är att när bågen kostar närmare 3000.- i ordinarie pris så förväntar man sig åtminstone en putsduk, men Synsam har här täckt upp och slängt in en Fellipini duk av väldigt kass kvalitet som luddar. Öhhh!

Det tredje var att glaset, när man putsar det med fingrarna, rör sig omkring i bågen som om det vore ett par leksaksglas för 10 kronor på loppis. Oscar Eide – skärpning!

Det fjärde i denna story blev tyvärr upplevelsen av att bära dessa i solljus (vilket man inte kunnat testa i butiken). Man ser sig själv i reflektionen på insidan och kan nästan se bakåt iom att glaset reflekterar allt som händer bakom en.

Jag kanske är en amatör när det kommer till bågar, men för de pengarna antar man att det blir bättre kvalitet. Tyvärr får Oscar Eide från Norge ett väldigt lågt betyg trots sitt höga pris. Frågan är om man ska behålla dem då det annars inte finns något vettigt på marknaden i alla fall?

Daily grind

    Blogg | 7 June 2020

Nu kör vi ny vecka. Låt den vara snabb, nyttig, skön, lärorik och lite sportig.