Storyn om bilarna… Part 452

    Blogg | 19 December 2018

Som ni minns har vi i Maj 2018 beställt en VW Tiguan R-Line TSI180  – lite av en drömbil med specifikation som vi har valt ut väldigt noga. Lyckan var inte långvarig dock…

Bilen blev försenad på grund av WLTP certifieringen där VW fick stora problem med motorerna och var tvungna att uppgradera till en ännu starkare TSI190, dvs göra om motorn från scratch (i princip). Det gjorde att bilens leverans som skulle ske i December 2018 blev framflyttad till Juni 2019, dvs cirka 13 månader från beställningen och 7 månader från den avtalade leveransen. Inte nog med det fick jag tyvärr uppleva dålig service på VW Kista efter att vi har lagt beställningen och till slut har kommit överens om att säga upp avtalet enligt Konsumentköplagen.

Tog en hyrbil samma dag och åkte runt hela Stockholm för att se efter en lagerbil och få in offerter på något som kunde ersätta Tiguanen och ja, jag måste säga att Audi levererar igen. Vi besökte BMW (lagom intresserade att kränga bilen), Mini (väldigt hjälpsamma och bra offert/konfiguration på bilen som erbjöds), Land Rover (underbemannade med 1 säljare i hallen, men hela 2 personer i receptionen och en till som bytte kaffet i automaten) etc.

Så. Nu har vi en ny bil som levereras inom några dagar.

Audi A4 Avant Proline 190hk TDI Quattro S Tronic.

Upplevelsen hos Audi Järva är perfekt, allt från första handslaget när man blir välkomnad in i bilhallen till att man lämnar in bilen efter 3 år med allt där emellan, service, mobilitetsgarantin (erfarenhet med förra bilen). Rekommenderas varmt!

Blir spännande! :)

The CPH Office

    Blogg | 24 November 2018

När vi ändå är på CPH ämnet så kan jag visa er en liten sneak peek på kontoret där jag jobbar när jag är i Köpenhamn. Ett riktigt fint ställe måste jag säga, även om kaffet är sådär. :)

Utan bil…

    Blogg | 11 November 2018

Det där med att vara billös är ganska hårt. Att bara ta sig till hallen för att spela badminton är ett projekt för halva dagen. 2 timmars restid och en timmes speltid känns ju sådär, samtidigt som man hade 30 minuters bilfärd tur och retur hemifrån… Det var tider det…

Nu medan vi väntar på nya bilen gick jag loss och kunde inte hålla mig – jag bokade en hyrbil under nyårshelgen. Bilen är ändå frihet och inte minst fick jag loss bilen till en bra rabatt tack vare några tips från en kollega och samt lite googlande efter rabattkoder hos hyrbilsföretagen.

Det blev en Renault Captur denna gång – den får duga ändå.

På tal om det, några dagar sedan skrev jag ju om att bilförsäljare fular och tar tillbaka din skatt om du glömmer att ställa av bilen som du lämnar in till bilförsäljaren efter ex-vis att din privatleasing går ut. Hur som, efter några mejl fram och tillbaka fick jag tillbaka min skatt, och inte nog med det, jag fick 200 SEK mer än vad jag efterfrågade… Bilförsäljaren har “avrundat uppåt” lite för att kompensera – det är vad jag kallar för bra kundbemötande (när man väl ber de om detta).

Och när jag ändå skriver om bilarna – jag har ju till och med tänkt tanken om att säga upp avtalet på Tiguanen som vi väntar på då den är sååå kraftigt försenad… Enligt avtalet får man göra det. Det gjorde att jag var ute en sväng och letade efter nya bilar igen. Audi A4, A6, Alfa Romeo Stelvio, Peugeo 5008 GT-line… Den första fick vi riktigt bra pris på. Den sistnämnda verkar det finnas en kampanj på, så jag kommer nog kika på den till veckan och se om vi kanske ska slå till på något annat, nu när bilabstinensen är enorm…

Inte minst då vi under vår tunnelbanefärd såg ett tjockt lager intorkad spya på tunnelbanetåget som inte var städad efter en hård helg. Urk…

För gammal för gaming?

    Blogg | 22 October 2018

Helgen har spenderats med lek och bio.

Först bokade vi bio och var på Mall of Scandinavia för att se filmen Halloween med Jamie Lee Curtis. En random skräckis med det okomplicerade namnet, men skådespelarna var ändå ganska kända. En helt okej film, men som har ganska högt betyg på IMDB – hela 7,6 av 10, vilket brukar vara rätt bra betyg i genomsnitt. Det var däremot i lördags, men redan i fredags var jag och köpte en Nintendo NES – en gammal klassiker med 30 förinstallerade spel som Super Mario och en massa andra lika roliga spel som inte kräver internet uppkoppling, några strategiska kunskaper och är egentligen bara en temporär rolig tidsfördriv snarare än heltidshobby.

Jag har aldrig varit någon gamer. Aldrig spelat några spel eller haft tålamodet att sätta mig in i detaljerna kring eventuella koder till hur man lyckas ta sig till nästa nivå. Visst, jag har spelat Counter Strike när det spelet kom och har klarat hela Need for Speed när det kom till PC, men aldrig mer än så.

Nu när helgen skulle spenderas i spelets tecken så dammade jag av min gamla installation av Counter Strike, eller CS:GO som det numera heter. Trodde att det är lite som att cykla… Men jäklar hur mycket stryk man fick av ynglingarna som verkad ekunna sin sak. Hade knappt någon chans mot dessa, och det är väl tur det kanske.

Nåväl, insåg snabbt att jag behövde återuppta mina kunskaper kring allt som har med spel att göra – mest för att kunna förstå vad som gäller för ungdomen nu. Samtidigt inser man att ja, man har ju blivit gammal… Leksakerna har bara blivit dyrare och skärmtid är något man inte längre prioriterar lika mycket… :)

Ibland är det sock väldigt viktigt att inte ta sig på för stort allvar, tillåta sig själv att vara barnslig och det är aldrig för sent att lära sig något nytt om en liten lucka har uppstått. Det breddar och berikar ens liv.

Födelsedagsfirande och Bodyflight

    Blogg, Video | 16 October 2018

I söndags firade vi Katyas födelsedag! Redan från tidig morgon med blommorna, ballongerna och uppdukat frukost var det full fart på aktiviteterna.

Jag gick upp vid 06:00 för att dekorera lite hemma, duka bordet inför frukosten och tog fram blommorna, ballongerna och presenterna som jag gömde undan dagen innan i ett rum som jag låste. :)

Väckte Katya och medan hon gjorde sig i ordning sprang jag iväg för att hämta upp hyrbilen samt hämta min mamma som skulle vara med på frukosten och under resten av dagen. Det visste inte Katya om, så redan här började överraskningarna. Presenterna, tårtan, frukosten och att min mamma skulle vara med visste hon ju inget om. Desto mindre visste hon om vilken aktivitet jag har planerat för dagen. Med tanke på de drömmar hon hade om att hoppa fallskärm samt mina tankar om att jag inte skulle riskera någon liv på det sättet blev det det nästbästa alternativet – bodyflight!

Efter att ha ätit frukost och öppnat presenterna var det dags för några timmar hos Bodyflight i Bromma.

Det blev väldigt uppskattat även om det var riktigt pirrigt i början. Jag har ju själv kört det tidigare, så det är ju en riktigt rolig grej att göra. Lite udda är den också! Tyckte att Katya var riktigt duktig givet att det var första gången i en vindtunnel. Själv var jag där och försökte “simma” omkring utan någon bättre kroppskontroll.

Dagen fortsatte sedan med en snabb mini-fest hemma när släkten överraskade med sång och tilltugg och sedan gick vi vidare till Tiflisi – en georgisk restaurang – en av våra favoriter faktiskt. Väldigt bra mat, även om miljön kanske liknar en kvarterskrog. Avslappnande är nog snarare ordet som kan beskriva stället och upplevelsen är alltid trevlig.

Trötta, men glada var vi hemma i säng ganska sent för att vara en söndag, men det blev en fartfylld dag att minnas. :)

Värt att lyssna på: on the run

    Blogg | 9 October 2018

Jag har börjat resa mer. I tjänsten främst, men också något ofrivilligt i tunnelbanan / med pendeln, eftersom jag är just nu “mellan två bilar”, dvs gjort mig av med min gamla, men inväntar min nya bil. Det gör att jag numera lyssnar på mer media, mest för att slippa höra omgivningen på flygplatser och tuben på väg till och från jobbet – ett tappert försök till att behålla den bubblar som bilen kunde ge…

Rätt okej stiff i listan nedan. Både hjärndöda poddar men även vissa som ger något – allt från motivation, tankar och idéer och ny fakta.

Rekommenderas! Sök bara på respektive namn så hittar ni!

Podcasts

Framgångpodden

Dilemma

P3 Dokumentär

Breakit Daily

Krull och Kriminell

Snutsnack

Tjena Chefen

Två systrar en podd

Storytel

Oligarkerna, av Claes Ericson

Jägare – Bakom fiendens linje, av Thomas Rathsack

Bravo Two Zero, av Andy McNab

American Sniper, av Chris Kyle

Flera andra är på gång – en utvärdering och upp på listan snart. :)

Thankful!

    Blogg | 8 October 2018

I’m truly thankful for this moment! This moment of •now•