End 2011

    Blogg | 31 December 2011

nyårslöftena klara. årets mål uppnådda. framtida mål uppsatta. 2012 blir bättre än 2011, men sämre än 2013. nu kör vi.

Hissar

    Blogg | 15 December 2011

Satt och funderade vad skulle mitt hisstal vara och kom att tänka i helt andra banor om hur skyskrapor uppstod.

Visste ni att Mr Otis (ja, så heter även hissföretaget som är så känt) har installerat världens första hiss på Broadway år 1857 i ett femvåningshus samt att hissen fungerar än idag?

Så är det.

Nu ska jag skära upp lite sallad och fundera över var man ska semestra – i Sälen eller Fuerteventura.

Hej så länge.

Nya grannar

    Blogg | 14 December 2011

Idag har jag fått nya grannar. Eller rättare sagt sambosar. Bild nedan.

Hade jag tagit en bild på mig skulle jag se ut som värsta tonåringen som har skaffat sin första flickvän. Glad som en gnu med ett konstigt leende över att det numera står en 46-tums TV i rummet och en Samsung Galaxy S platta i handen.

På tal om nya grannar så har jag igår träffat min granne – en trevlig tjej vars kille verkar äga ett musikbolag, för de har en löjlig klisterlapp på dörren som säger DMG där MG står för Music Group i transkriberingen på lappen intill…
Det intressanta är att än så länge har jag inte hört ett enda pip från deras lägenhet. Antingen är väggarna tjocka eller så spelar de ingen musik där inne. Och gör inget annat för den delen.

Nu ska jag installera en massa appar och jämföra Apple och Android. Än så länge ser jag att Android har sämre typsnittshantering och är långsammare än Apple Iphone 4, men vi ska se om man kan optimera något och få ut mera saft ur Galaxyn.

Tjipp tjopp för idag.
P.S. Spinningpasset inför Vätternrundan satt som en pannkaka i taket. Nästa gång ska jag inte ta i lika hårt utan bara sätta mig mitt framför en instruktör som cyklar stående, lite lätt böjd, med djup urringning. Allvarligt – det stör när det är för mycket som trampar på en cykel upp och ner, men passet går fort fram ;)

WorldClass i Sumpan

    Blogg | 13 December 2011

Ja. Jag har återupptagit gymmandet. Nu när det är lagom kallt för att jogga samt lagom slaskigt för att cykla inför Vätternrndan har jag slagit mig till ro nere på ett gym. Mitt i Sumpan. Sundbyberg that is.

Efter ett lite längre uppehåll var det dags att hitta dagsformen och träna ännu hårdare inför Vätternrundan. Idag blev det lite fria vikter. Imorgon är det spinning. Bakom något söt tös, eller ja, bakom en fet svettig gubbe som trampar ur sig sina sista rörelser så hårt att det till och med gnisslar mellan fettvalkarna. Likt sist alltså.

Nåväl. Jag har till mitten på Juni 2012 att komma i form. Tiden är knapp ch jag känner mig som bodybuildern på bilden nedan. Javisst – det är väldens minsta bodybuilder för de som inte visste det.

Ajö. Pump it up suckers!

Klart som korvspad. Spårade klarspråkare.

    Blogg | 12 December 2011

En spårad blogg som finns där ute är http://klarspraka.blogspot.com/

Två galna ambitiösa och duktiga språkkonsulter från Klarspråka som flummar om allt mellan himmel och jord. En av de bloggar oftast i en tomteluva och har broccoli i julgröten.

Tror att sär skrivningar är deras favorit ämne. (Eller vad säger du Vivvi?)

 

Gåshud med gåshud

    Blogg | 12 December 2011

Bästa slogan på länge har Mini. Bilen för övrigt är en grym kärra. Sett den live och suttit i en. Gåshud med gåshud som har gåshud är en sanning som träder fram så fort man sätter sig i förarstolen.

2011-2012

    Blogg | 12 December 2011

Strax före 2011 har jag satt upp ett par nyårslöften. Vissa av de löjliga. Vissa har fått följa med igenom hela året. Alla har uppfyllts.
År 2012 har jag satt upp nya mål. Rimliga och orimliga. Utan att avslöja för mycket verkar det bli ett ganska trevligt och roligt år.

Moving in

    Blogg | 12 December 2011

Tre flyttar på ett år. Smidigt när man inte har några tillhörigheter alls.

“Jag skickar upp en bensindunk till dig när du ska flytta”

– fick jag höra när jag skulle flytta från Umeå till Stockholm för 1,5 år sedan.

“Varför?”

, undrade jag.

“Så du kan bränna upp allt och slippa flytta ner allt skräp.”

, blev svaret.
Den flytten lyckades jag göra i en Skoda Octavia kombi.

Denna gång har det blivit mycket krångligare trots att jag egentligen hade ett par strumpor, en bärbar laptop och en mobiltelefon att flytta med mig. Soffa, säng, tv, datorer (2), väskor med kläder, tvätt-, diskmaskin, torktumlare, mattor, lampor, barbord, barstolar, glas, tallrikar, bestick och en jäkla massa annat skit man har lyckats köpa på sig på en vecka som gick i shoppingens tecken.

Inom kort kommer allt på plats och då kommer det bilder. Och en fet inflytningsfest. För stereon är inhandlad och värms redan upp med sköna lounge beats, medan jag sitter i ett litet kontor i ett av lägenhetens hörn och småtrivs med en kopp kaffe strax innan läggdags.